06 / 05 / 2024

hangi durumlarda komşular şikayet edilebilir

hangi durumlarda komşular şikayet edilebilir

Çoklu yaşam alanlarından biri olan apartmanlarda yaşanan en büyük sorun komşuluk ilişkileri oluyor. Peki, sorun çıkaran komşu için neler yapılabilir? Hangi durumlarda komşularımızı şikayet edebiliriz?

Kiracılar aman dikkat! Komşusunu rahatsız eden kiracı evden çıkarılır mı?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında süregelen sıkıntılar, anlaşmazlıklar gündemdeki yerini koruyor. Sıkıntı yaratan sorunlardan biri de bazı kiracılar komşuları için hayatı çekilmez hale sokabiliyorlar. 

Ev sahipleri dikkat! Kiracı ile komşusu arasında yaşanan sıkınıtıda kiracı evden çıkartılır mı?

Kiracı ve ev sahipleri arasında son zamanlarda yaşanan sorunların yanı sıra, kiracıların komşuları ile olan sıkıntıları da evden çıkarılmaya yol açabileceği kaydedildi. Buna göre ev sahiplerinin yasal hakları ve çıkarılma sürecinin nasıl işlediği önemli bir detay. İşte haberin ayrıntıları...

Komşularını çileden çıkarttı! Bina sakinleri çareyi evlerini satmakta buldu

İstanbul Güngören'de 5 katlı binanın 4. katında iki kardeş evlerinin her odasına kurdukları ses düzenekleri ile komşularını çileden çıkarttı. Bina sakinleri ise çareyi evlerini satmakta buldu. İşte filmleri aratmayan o olay...

Kışın kombi kapatan kat maliklerine uyarı: Komşunuz dava açıp, zarar talebinde bulunabilir

Havaların soğumasıyla birlikte kombiler yakılmaya başlandı. Ancak kışın kombi kapatanlara peş peşe uyarı geldi. Böyle bir durumda komşular ile mahkemelik olabilirsiniz.

Gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?

Gürültü yapan komşular veya rahatsız edici eğlence mekanlarıyla karşı karşıya kaldığınızda yapmanız gereken bazı yöntemler vardır. Bu süreçte öncelikle komşunuzla iletişime geçmeli ve usulünce uyarmalısınız. Ancak gürültü yine devam ederse daha etkili önlemler alabilirsiniz.

18. Madde uygulaması nedir? Hangi durumlarda 18. madde uygulaması kullanılır?

Birçok kişi tarafından merak edilen konulardan biri de 18 uygulaması ve maddesidir. Belirli kişileri ilgilendiren bu madde, yasal bir düzenlemedir. Peki 18. madde ve uygulaması nedir, hangi durumlarda kullanılır? İşte 18. Madde uygulaması ile ilgili kapsamlı bilgiler...

Tapu iptal davası hangi durumda açılamaz? Tapu iptal davası kaç yıl sürer?

Bazı durumlarda tapu iptal davası açılamıyor. Bunun birçok sebebi olduğu için bu nedenlerin bilinmesi gerekmektedir. Peki tapu iptal davası hangi durumlarda açılamaz ve ne kadar sürer? İşte tapu iptal davası ile ilgili kapsamlı ve önemli bilgiler haberin devamında yer alıyor...

Hangi durumlarda kiracı çıkarılır? Kiracı çıkarmak için yasal düzenleme var mı?

Son günlerde, kiracılar ile ev sahipleri arasındaki tartışmalar neredeyse günlük haberlerin başlıklarında yer almakta. Kira fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar ve diğer durumlar, kiracı ve ev sahibi arasındaki anlaşmazlık mahkemede son buluyor. Kiracı ve ev sahipleri hangi durumlarda dava açabilir?

Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir?

Ev sahibi ile iyi anlaşamayan kiracılar, “Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir?” şeklindeki soruya yanıt arıyor. Aynı şekilde evinden kiracıyı çıkartmak isteyen ev sahipleri de bu sorunun yanıtını merak ediyor. İşte detaylar!

Ev sahibi kaç yıl sonunda kiracıyı çıkarabilir? Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir?

Ev sahibi ve kiracıların hakları yasal ile korunmaktadır. Kirayı, ev sahibi istediği zaman çıkarabilir mi? Hangi durumlarda ev sahibi kiracıyı çıkarır? İşte detaylar!

Kiracıların çoğu bunları bilmiyor! Ev sahibi hangi hakla kiracıyı çıkarabilir?

Kiracılar, ev sahiplerinin ne zaman tahliye isteyebileceğini araştırıyor. Hangi durumlarda tahliye davası açılır? Bu sıklıkla araştırılıyor. İşte detaylar!

SED yardımı hangi durumlarda kesilir?

SED yardımı diğer sosyal yardımlar gibi gündemde olan konulardan bir tanesidir. Vatandaşlar, hangi durumlarda SED yardımının kesileceğini araştırıyor. İşte o merak edilen detaylar!

Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir?

Kiracılar ile ev sahipleri arasında kira sözleşmesi imzalanır. Bu sözleşme her yıl güncellenir. Peki “Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir?” İşte merak edilen soruların yanıtları…

hangi durumlarda komşular şikayet edilebilir Haberi

hangi durumlarda komşular şikayet edilebilir

Ev satın almadan önce evin konumu, fiyatı kadar, ev çevresinde yaşayan diğer sakinlerde oldukça önem taşıyor. Milliyet'te yer alan habere göre; günümüzde komşuluk ilişkileri çok güzel seviyede olmamakla birlikte birçok vatandaş komşusuyla sorun yaşıyor. Özellikle, çok gürültü yapan, çöpünü sizin kapınızın önüne koyan ya da arabanın önünü kapatan bir komşunuz varsa hayatınızı kabusa çevirebilir.

Hukuken, komşu olmak için aynı binada oturması şart değil, birinizin hareketinin diğerini etkileyebileceği bir mesafede oturmak veya iş yeri sahibi olmak yeterli…  Medeni Kanunumuzda Komşuluk Hakkı tanımlanırken, komşuların taşkınlıktan kaçınmakla yükümlü olduğu belirtiliyor. Taşkın hareketler şöyle sıralanıyor: komşular arasında hoş görülebilecek dereceyi aşan duman, buğu, kurum, toz, koku çıkartmak, gürültü ve ya sarsıntı yaratarak rahatsızlık vermek…

Elbette herkesin ev hayatında ufak tefek de olsa fazla gürültü...