26 / 07 / 2024

izmirdeki okul binalarına deprem testi yapıldımı

izmirdeki okul binalarına deprem testi yapıldımı

İzmir'de geçtiğimiz yıllarda 285 okul deprem testinden geçirildi, 39 bina yıkılarak yenilendi, 111 okulda ise güçlendirme çalışmaları yapıldı. Şimdi de 1009 okul, deprem testinden geçirilecek.

TOKİ mağdurları isyan etti: Bitmiş binalarımıza taşınamıyoruz!

Kartal Orhantepe Mahallesi’nde tamamlanmış binalarına taşınamayan vatandaşlar "Bize vaat edilenden daha küçük konutlar verilmek isteniyor. 4 yıldır bekliyoruz, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan şikayetçiyiz" diye isyan etti.

Kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı? İstanbul nasıl dönüşebilir? Prof. Dr. Şükrü Ersoy tek tek açıkladı!

YTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Ersoy, kentsel dönüşümün nasıl yapılması gerektiğini tek tek açıkladı. Diğer yandan İstanbul'un riskli binalarına da değinerek önemli açıklamalarda bulundu. 

Kıbrıs'ta okul binalarının analiz raporları sır gibi saklanıyor! Okullar depreme ne kadar dayanıklı?

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem okulların depreme karşı dayanıklılığı konusunda hükümetin bir adım dahi atmadığını belirtti. 

İstanbul zengin şehri oldu: Artık beyaz yakalı gurbetçilerin gözdesi değil!

Dünya üzerindeki 49 şehirdeki 12 bini aşkın expat’a çalışma şartlarından ev kiralarına, maaşın yaşanan yerdeki ortalamaya oranından eğlence maliyetine, ulaşımdan çocukların okul masrafına kadar birçok soru yöneltildi ve expat’lar için en iyi ve en kötü şehirler sıralandı. İstanbul en kötü 7'nci şehi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin depremlere karşı okul yapılarını denetledi! Okul binaları depreme hazır mı?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kayseri'de okul yapılarının olası depremlere karşı hazırlık durumlarını inceleyerek değerlendirmelerde bulundu.

Avansas’tan velilere müjde! Okul harcamalarına sepette büyük indirim, kaçırmayın!

Yaz tatilinin ardından okullar açılırken, okul alışveriş harcamaları velilerin ceplerini yakıyor. Okul alışveriş harcaması 2 bin liradan başlayıp 5 bin liraya kadar çıkıyor.

Okula dönüş hazırlıkları başladı! Teknosa ve Akbank’tan okul harcamalarına indirim fırsatı!

Eylül ayına sayılı günler kalırken, evlerde okul telaşı başladı. Aileler şimdiden mağaza mağaza dolaşıp çocuklarının okul ihtiyaçlarını en ucuz nereden karşılayabileceklerini araştırırken, Teknosa ve Akbank okula dönüş kampanyası ile velilere indirimli alışveriş imkanı sunuyor.

İstanbul Finans Merkezi’nde geri sayım başladı! Kamu bankaları taşınma hazırlığında!

İstanbul Finans Merkezi’nde inşaat çalışmalarında son aşamaya gelinirken, kamu bankaları da taşınma hazırlıklarını sürdürüyor. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’ın nisan ayı içerisinde birim birim Ataşehir’deki genel müdürlük binalarına taşınacağı belirtiliyor.

İBB'nin hızlı tarama testinde talep patlaması! 76 bin İstanbullu başvurdu!

İBB’nin ücretsiz olarak yaptığı hızlı tarama testini binalarına yaptırmak için başvuranların sayısı, Kahramanmaraş depremlerinin ardından 76 bini gördü. İşte hızlı tarama ile ilgili son dakika gelişmeleri...

Veliler bu fırsat kaçmaz! 02 Eylül 2022 Migros fiyat listesi

Okulların açılmasına sayılı günler kala öğrenci ve ailelerini telaş sardı. Bir yandan kırtasiye malzemelerinden okul çantasına kadar pek çok ürün alınacak, veliler listeleri yaptı ve 'en uygun nerede bulurum' arayışına gitti.

Okul Alışverişlerinizde 200 TL'ye varan ParafPara imkanı

Veliler dikkat! Paraf Card şimdilerde çok işinize yarayabilir. Eylül ayının başlamasıyla birlikte aileleri de okul telaşı sardı. Veliler, kırtasiye ürünlerinden okul çantalarına kadar her türlü ihtiyaçları için en uygun fiyatlı kampanyaları arıyor. Paraf Card da 1 – 30 Eylül tarihleri arasında okul

Okul harcamalarına Garanti BBVA desteği! Yetişen alıyor! Son başvuru 30 Eylül!

Bankaların müşterilerine sağladığı imkanlara bir yenisi daha eklendi. Okul harcamalarına Garanti BBVA destek oluyor. İşte detaylar!

Özel okul zammına MEB dur dedi!

Bir milyon aileyi yakından ilgilendiren özel okullardaki zamlara yönelik 2022 fiyatları belli oldu. Yeni tarifeye göre en fazla yüzde 36.73 oranında zam yapılabilecek.

izmirdeki okul binalarına deprem testi yapıldımı Haberi

izmirdeki okul binalarına deprem testi yapıldımı

İzmir'de birçok okulun bina yaşının 20'nin üzerinde olması ve uzmanların Ege Bölgesi'nde yaşanabilecek olası bir deprem için sık sık uyarıda bulunması, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü harekete geçirdi. Okulların depreme dayanıklı olup olmadığını tespit etmek amacıyla çalışma başlatan müdürlük yetkilileri, il genelinde toplam bin 9 okulda tarama başlattı. Tüm ilçelerden deprem testi yaptırılması düşünülen okulların listesinin alınmasının ardından tarama çalışmalarının başladığı öğrenildi. Kısa sürede tamamlanması planlanan tarama çalışmaları sayesinde, yaklaşık 2 bin okul binasının bulunduğu İzmir'de, eğitim kurumlarının büyük çoğunluğu deprem testinden geçirilmiş olacak. İzmir'de geçtiğimiz yıllarda yapılan çalışmalar kapsamında 285 okul deprem testinden geçirilmiş, bunun sonucunda 39 bina yıkılarak yenilenmiş, 111 okulda ise güçlendirme çalışmaları yapılmıştı.

BAKANLIĞA SUNULDU

Birinci derecede deprem bölgesi olan İzmir'de, deprem testinden geçirilmesine karar verilen bin...