02 / 05 / 2024

kendi elektriğini kendi üreten bina

kendi elektriğini kendi üreten bina

Türkiye’nin ilk yeşil kamu binası olma özelliğini taşıyan Küçükçekmece Belediye binası yakında hizmete giriyor. Çatısı ve cephesi yeşille donatılacak binada yüzde 50’ye varan enerji tasarrufu sağlanacak...

Ev sahibi kiracı kavgaları tam gaz: 3 suçtan dava açılan mülk sahibi önce duvarı kırdı, şimdi de elektriğini kestirdi!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar gündemden düşmezken son haber de Antalya’dan geldi. İki taraf kira artışında anlaşamayınca iş yerinin duvarını kazma ve kürekle kıran mülk sahibi M.İ’nin şimdi de kiracısı Halil Mert’in elektriğini kestirdiği öne sürüldü...

Anadolu Isuzu, elektriğini güneşten karşılamayı hedefliyor

GES projesinin 2. etabının tamamlanmasından sonra toplam kurulu gücü 6,7 MWp'ye varan Anadolu Isuzu, bundan sonra ihtiyaç duyduğu elektriğin yüzde 70’ini güneş enerjisinden karşılamayı istiyor. İşte ayrıntılar...

Elektrik faturalarına yeni zam mı geliyor? PTF fiyatları konut elektriğini etkileyecek mi?

Fatura tarifelerini sil baştan değiştirecek olan yeni zamlar geldi. Bu zamlar yüzünden ev sahipleri karanlıkta oturacak. PTF fiyatlarının artırılması elektrik faturalarına yansıma durumu merak ediliyor. PTF fiyatları konut elektriğini etkileyecek mi, elektriğe yeni zam mı var?

Başvuru için Son 2 Gün! Kendi İşini Kurmak İsteyen Engelli Girişimciler Fırsatı Kaçırmasın!

İş Kurumu (İŞKUR), engelli bireylerin kendi işlerini kurmalarını desteklemek amacıyla 150 bin TL'ye varan ödeme desteği sunuyor. 9 Haziran'da sona erecek olan başvuru süresi yaklaşırken, engelli girişimcilerin hibe fırsatını kaçırmamaları önem taşıyor.

Hükümet düğmeye bastı! Kendi işinizin patronu olun! Geri ödemesiz 180 bin TL sizin olsun!

İş bulamayan ya da işsiz kalan vatandaşlara yeni bir imkan verildi. Hükümet, kendi işini kurmak isteyenlerin yanında olacağını açıkladı. İşte detaylar!

İŞKUR engelli girişimcilerin yanında! Kendi işini kurmak isteyen engellilere hibe desteği!

Türkiye İş Kurumu, kendi işini kurmak isteyen engellilere hibe desteğinde bulunacak. İşte detaylar!

Apple yine kendi göbeğini kendi kesti! Artık o defteri kapattı

Yıllardır her bilgisayarın kullandığı İntel işlemciler artık Apple için tarih oldu. Kendi işlemcisini çıkaran Apple M2 Pro ve M2 Max ile neler yapacak önümüzdeki günler göreceğiz.

Altın kahini İslam Memiş'ten 'bankalar kendi arasında anlaştı' iddiası!

İslam Memiş, bankaların kendi aralarında altın, döviz ve gümüş gibi emtia işlemlerinde makas aralığı konusunda anlaşmış durumda olduklarını bu konuda bir düzenleme yapılması gerektiğini söyledi.

55 milyon lira elektrik faturası ödedi kendi elektriğini üretmeye karar verdi

İlk 8 ayda 55 milyon liralık fatura ödeyen Kervan Gıda güneş tarlası kuruyor. Elektrik giderlerinin bir kısmını çatı sistemli güney enerjisiyle karşılayan şirket elektrik giderini azaltarak sıfırlamayı planlıyor.

Ev hanımlarına Halkbank’tan faizsiz kredi fırsatı! Kendi işini kuracak kadınlara sıfır faizli 100 bin TL kredi!

Halkbank, ilk defa iş kuracak veya kendi işini kurmuş kadın girişimcilere özel kredi fırsatları sunuyor. Halkbank’ın kredi kampanyalarında ise faizsiz kredi seçeneği ve 6 aya varan anapara geri ödemesiz krediler büyük ilgi görüyor…

Fahiş elektrik faturalarına çözüm! Milyonları ilgilendiren indirim haberi geldi!

Elektrik faturalarında 2022'yle beraber tarifeli faturalara geçiş yapıldı. Türkiye genelinde milyonlarca kişi iskansız konutlarında fark etmeden yüksek tarifeye sahip sanayi elektriğini kullanıyor. Peki bu durumda ne yapılmalı? İşte ayrıntılar...

Milyonlar dikkat! Elektrik fiyatlarında yeni dönem başlıyor!

Elektik sektöründe 1 Haziran itibariyle yeni dönem başlıyor. Fiyat risklerini ortadan kaldıracak sistemler devreye alınacak. AVM'ler, OSB'ler, sanayiciler gelecek dönemlerin elektriğini bugünden alabilecek ve fiyat değişimlerinden kendilerini koruyabilecek.

Atatürk Havalimanı’ndaki pandemi hastanesinin elektriğini 1920 sağlayacak!

Atatürk Havalimanı’nda koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında yapımı sürenpandemi hastanesinin elektriğini 1920 sağlayacak!

kendi elektriğini kendi üreten bina Haberi

kendi elektriğini kendi üreten bina


Türkiye’nin ilk yeşil kamu binası olma özelliğini taşıyan Küçükçekmece Belediye binası yakında hizmete giriyor. Çatısı ve cephesi yeşille donatılacak binada yüzde 50’ye varan enerji tasarrufu sağlanacak. 


Avrupa’nın en büyük gösteri merkezi Arena Mega’nın ardından Türkiye’nin yeşil-doğa dostu ilk kamu binası olan Küçükçekmece Belediye binası da hizmete giriyor. Belediye Başkanı Aziz Yeniay, yıllardır hayalini kurduğu belediye binasının tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi. Yeniay, yeni belediye binasını ‘Kendi enerjisini kendi üretecek. Çevreye zarar vermeyen akıllı bir bina olacak. Su, elektrik ve benzeri giderlerden yapılacak tasarruflarla kendi maliyetini 3 yıl gibi bir sürede çıkartacak” şeklinde tanımladı.   


ÇATISINDA SARNIÇ OLACAK 


Bina inşaatında kullanılan tüm malzemelerin doğal ve geri dönüşüme uygun olduğunu belirten Yeniay binanın artılarını şöyle sıraladı: “AKOS dijital arşivleme sistemiyle bürokratik işlemlerde kullanılan kağıt miktarı...