03 / 05 / 2024

konut alana destek

konut alana destek

26 Şubat 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Konut hesabı ve devlet katkısı yönetmeliği Ağustos ayında yürürlüğe girecek. Hesaplar da bu tarihte açılacak. Peki, konut alana devlet desteği koşulları nelerdir?

Konut alana devlet desteği ne zaman?

26 Şubat 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Konut hesabı ve devlet katkısına dair yönetmelik gereğince konut alana devlet desteği yapılacak. Peki, konut alana devlet desteği ne zaman başlayacak?

Konutta yüzde 15 destek yeterli mi?

Önceki gün Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, İnşaat Sektörü Zirvesi ’nde açıkladığı dün de detaylandırdığı, ‘konut desteği’ de konut sahibi olmayı hedefleyen milyonları tasarruf yapmaya yönlendirmeyi hedefliyor.

Çin'de konut piyasasına bankalardan 17 milyar dolarlık destek!

Çin'deki bankalar ocak ayından itibaren emlak projeleri için 17 milyar dolar tutarında krediyi onaylayarak konut sektörüne destek verdi.

Yüzyılın dönüşümü başlıyor! Her bir konut için 1,5 milyon lira destek verilecek!

Yüzleri güldüren 'Yarısı Bizden' kampanyası ile ilgili önemli açıklamalar yapan Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı “Program çerçevesinde kentsel dönüşüme giren her bir konut için 1,5 milyon TL destek verileceğini söyledi.

Macaristan’tan yabancıya konut satışı kararı! 500 bin euroya konut alana oturma izni verilecek!

Macaristan hükümeti, 6 yıl önce sonlandırdığı “altın vize” uygulamasını “misafir-yatırımcı vizesi” diye güncelleyerek, tekrar başlatma kararı aldı. Buna göre, 500 bin euroya konut alana oturma izni verilecek.

2023 Aile destek, engelli, evde bakım, yetim ve dul maaşı alana 5.000 TL ikramiye ödeniyor mu?

Sosyal yardım alanlar 29 Ekim 5 bin lira ikramiyesinin kimlere verileceğini merak ediyor. Peki, 2023 Aile destek, engelli, evde bakım, yetim ve dul maaşı alana 5.000 TL ikramiye ödeniyor mu? İşte detaylar...

Devlet, eşi vefat eden kadınlara konut desteği veriyor! 500 bin TL'lik destek için işte bu şartlar aranıyor...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, eşi vefat eden kadınlara konut desteği verileceğini açıkladı. 500 bin TL destek sağlanacak proje ile bilgileri bakanlığın resmi sitesinden yayımlandı. İşte detaylar...

2+1, 3+1 ev sahibi olmak isteyenler bu fırsat bir kere gelir! Devlet, konut için destek musluğunu sonuna kadar açtı!

Devlet barınma ihtiyacı olanlara sosyal destek ödemesi yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda yapı onarımı ve konut satın alımlarında destek ödemesi yapıyor. İşte ödemelere ilişkin tüm merak edilenler...

İngiltere'den konut alan Türk sayısı 180 bini aştı: Konut alana vatandaşlık veriliyor mu?

Türk yatırımcıların İngiltere emlak piyasasına olan ilgisi gün geçtikçe katlanıyor. Başkent Londra’da 25 yıldır gayrimenkul danışmanlığı yapan Neşe Alex Jenkins, Türklerin İngiltere’ye yaptıkları gayrimenkul, konut ve arazi yatırımlarının deprem felaketinden sonra arttığına dikkat çekti. 

Kentsel dönüşümde konut üreten firmalara destek: 12 ay ödemesiz, 48 ay vadeli, 250 milyon TL kredi imkanı sunuluyor!

Kentsel dönüşüm kredisi için milyonlarca vatandaş tarafından beklenen detaylı açıklama geldi. Kentsel dönüşümde konut üreten firmalara destek! Yeni paketle 12 ay ödemesiz, 48 ay vadeli, 250 milyon TL kredi imkanı sunuluyor!

Prefabrik ev alana destek geliyor! Ne kadar destek ödemesi yapılacak?

Prefabrik ev alana devlet desteği ile ilgili ayrıntılar araştırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Hane Tadilat, Büyük Onarım ve Yapım Programı çerçevesinde verilen 200 bin liralık prefabrik ev yardımına kimler başvuru yapabilir? Koşulları neler? Konuyla ilgili detaylar haberimizde

Resmen açıklandı! Herkesin hesabına tek tek para yatacak! Hesabınızı kontrol edin!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki depremin ardından evleri hasar gören vatandaşlar için AFAD tarafından açıklama yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce açıkladığı depremzedelere yönelik 10 bin lira tutarındaki konut başı destek ödemelerinin başladığı belirtildi. 

Bakan Kurum ikinci el konutta merak edilen soruya cevap verdi! Konut fiyatlarında destek gelecek mi?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ikinci el konut ile alakalı detayları merak eden vatandaşlara hitaben , "İkinci elde şu anda bir çalışma yok ama destek olmak için çalışmalar yapacağız dedi.

Sur Yapı’dan 3 yeni proje ve yüzde 25 indirimle konut kampanyasına tam destek!

Geçtiğimiz günlerde hükümet tarafından açıklanan Yeni Konut Finansman Modeli’ne Sur Yapı’dan dev indirim ve yeni projeleriyle büyük destek geldi. İşte Sur Yapı’nın projeleri ve indirimi hakkında detaylar...

Türkiye’nin yüzde 70’i konut finansman destek paketlerinden yararlanacak! 

Emlakjet tarafından Nisan 2022'ye ilişkin emlak verileri kapsamında Türkiye’nin yüzde 70’i konut finansman destek paketlerinden yararlanacağı ortaya çıktı. 

konut alana destek Haberi

konut alana destek

Konut alana devlet desteği koşulları!

Konut hesabı ve devlet katkısına dair yönetmelik, 26 Şubat 2016 tarihinde 29636 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte, ilk defa konut alacaklara yapılacak devlet katkısına yönelik esaslar yer alıyor.


Yönetmelik yayım tarihinden itibaren  6 ay sonra yürürlüğe girecek. Buna göre, konut alan devlet desteği için banka hesapları Ağustos ayı itibariyle açılabilecek.


Minimum hesapta kalma süresi 3 sene olduğu için, destek en erken 2019 yılında alınabilecek. Konut alana devlet desteği koşulları şu şekilde:


- Katılımcının eşinden ve birinci derece kan hısımlarından satın aldığı konutlara Devlet katkısı ödemesi yapılmaz.


- Devlet katkısı, düzenli ödeme süresi 36 ile 47 ay olanlar için, konut hesabındaki birikim tutarının yüzde 15'idir. Ancak ödenecek tutar 13 bin TL'yi geçemez.


- Devlet katkısı, düzenli ödeme süresi 48 ile 59...