02 / 05 / 2024

Küresel finans son durum

Küresel finans son durum

Küresel finansın liderleri İstanbul'da buluşacak. Anadolu Ajansı'nın global iletişim ortağı olduğu 15-16 Eylül 2014 tarihlerinde beşincisi düzenlenecek İstanbul Finans Zirvesi'ne (IFS) katılacak küresel oyuncular dikkati çekiyor.

Küresel bankaları şimdi de 'emlak krizi' korkusu sardı!

Küresel bankaları bankacılık krizinden bir sene sonra şimdi de yeni bir korku sardı. Paylaşılan bilgilere göre dünyanın çeşitli bölgelerindeki bankalar, son günlerde ticari emlak sektöründeki kredilerde kayıpların arttığını kaydetti.

Küresel ticaret resmen çakıldı! Son 3 yılın en hızlı düşüşü yaşandı!

Küresel ticaret bu yılın temmuz ayında neredeyse 3 yılın en hızlı düşüşünü yaşadı. Temmuz ayındaki yıllık düşüş yüzde 3,2 olarak kayıtlara geçti. Yüksek enflasyon, faiz artışları ve hizmet harcamaları talepte düşüşe sebep olan etkenler olarak gerçekleşti.

Türkiye'nin serveti 9 yılda yüzde 55 eridi! Küresel servet raporu açıklandı!

Türkiye'nin son 9 yıldaki toplam servet düşüşü alarm veriyor! UBS ve Credit Suisse'un Küresel Servet Raporu'na göre, Türkiye'nin toplam serveti 2022 yılında 142 milyar dolar eridi ve 1 trilyon 41 milyar dolara geriledi. 

Küresel piyasalar haftanın son işlem gününde karışık seyrediyor!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, küresel piyasalar, önemli merkez bankalarının para politikası kararlarının açıklandığı ve yoğun veri gündeminin olduğu haftanın son işlem gününde karışık seyrediyor.

Küresel piyasalarda gözler Fed'e çevrildi! Dolar, altın ve borsada son dakika!

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugün açıklayacağı para politikası kararları öncesi karışık bir seyir izlerken, Fed Başkanı Powell'ın toplantı sonrası yapacağı açıklamalardan alınacak sinyaller yatırımcıların odağına yerleşti.

Küresel piyasalar Fed'in faiz kararı öncesi temkinli seyrediyor! Dolar, altın ve borsada son durum ne?

Küresel piyasalar, yarın ABD Merkez Bankası (Fed) ile başlayacak yoğun merkez bankası para politikası kararları öncesinde temkinli seyrine devam ederken, Çin'in ekonomiyi destekleyeceğine ilişkin gelişmeler de yakından takip ediliyor.

Küresel piyasalar, merkez bankalarının faiz kararlarına odaklandı! Altın, dolar ve borsa yeni haftaya nasıl başladı?

Aktarılan son dakika detaylarına göre, küresel piyasalar, ABD, Avrupa ve Japonya merkez bankalarının para politikalarının açıklanacağı haftaya temkinli başladı.

Küresel piyasalar yön arayışını sürdürüyor! Altın, dolar ve borsada son durum ne? 

Pek çok yatırımcı tarafından takip edilen küresel piyasalar, ABD'de devam eden bilanço sezonunda şirketlerin finansal sonuçlarından alınan karışık sinyaller ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasına ilişkin belirsizliklerle yön arayışına devam ediyor.

Küresel piyasalar karışık seyrediyor! Altın dolar ve borsada son dakika!

Küresel piyasalar, dünya genelinde ekonomik aktiviteye ilişkin olarak devam eden endişelerle karışık bir seyir izlerken, ABD'de devam eden bilanço sezonu yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor.

Küresel piyasalar yönünü pozitife çevirdi! Altın dolar ve borsada son durum!

Yatırımcıların yakından takip ettiği küresel piyasalar, ABD'de beklentilerin üzerinde yavaşlayan enflasyondan sonra pozitif bir seyir izlerken, ABD'de JP Morgan, Wells Fargo, Citi Group gibi bankalar ve BlackRock'ın 2. çeyrek finansal sonuçları da yatırımcıların odağında olacak.

Küresel piyasalarda gözler ABD enflasyon verilerinde! Altın, dolar ve borsada son durum ne?

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Küresel piyasalar, ABD'de bugün açıklanacak olan enflasyon verilerinin ABD Merkez Bankası (Fed) üzerindeki baskıyı azaltabileceği beklentisiyle pozitif seyrediyor.

Küresel piyasalarda endişe hakim! Endeksler, borsa ve dolarda son durum ne? 

Küresel piyasalar, enflasyon ve resesyon endişesiyle yeni haftayı karışık bir seyirle açarken, bu hafta dikkatler ABD'de açıklanacak haziran ayı enflasyon verilerine odaklandı. Peki endeksler, borsa ve dolarda son durum ne?

Küresel piyasalarda negatif seyir hakim! Endeksler, borsa, dolar düşüyor mu?

Küresel piyasalarda negatif seyir hakim olurken, son dakika rakamları merak ediliyor. Peki endeksler, borsa, dolar düşüyor mu?

Küresel finans son durum Haberi

Küresel finans son durum

Anadolu Ajansı'nın global iletişim ortağı olduğu 15-16 Eylül 2014 tarihlerinde beşincisi düzenlenecek İstanbul Finans Zirvesi'ne (IFS) katılacak küresel oyuncular dikkati çekiyor.


Anadolu Ajansı'nın üst üste ikinci defa global iletişim ortağı olduğu, geçen yıl 15 ülkeden toplam 64 konuşmacının yer aldığı ve 50'den fazla ülkeden binin üzerinde davetlinin katıldığı İstanbul Finans Zirvesi'nin bu yılki konuşmacıları arasında; Gelişen Pazarlarda 20 Küresel Düşünce Lideri’nden biri olarak seçilen İngiliz MRL Corporation Yönetim Kurulu Başkanı Cornelia Meyer de bulunacak.


Ayrıca zirvede Bahreyn Uluslararası Yatırım Bankası CEO'su Aabed Al-Zeera, Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) Mali ve Ekonomi Bölüm Başkanı Claudio Borio, ABD NASDAQ OMX Grubu Başkan Yardımcısı Sandy Meyer Frucher, Kazakistan Ulusal Bankası Başkan Yardımcısı Kuat  Kozhakhmetov ve Khazanah Nasional Berhad Finans Grubu Başkanı (CFO) Mohd Izani Ghani...