18 / 05 / 2024

ocak abd konut satış oranları

ocak abd konut satış oranları

Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) verilerine göre, ABD genelinde inşa edilmiş (ikinci el) evlerin satışı ocak ayında yüzde 5,1 düşerek yıllıklandırılmış olarak 4,65 milyonluk beklentinin altında 4,62 milyon düzeyinde kaldı...

Ev kiralamak satın almaktan daha karlı! Fiyatlar bu sene yüzde 5, gelecek sene yüzde 3 oranında artacak! 

ABD’de kiralamanın gelecek senelerde konut ev satın almaktan çok daha kârlı olacağı ifade ediliyor. İşte ABD konut piyasasındaki beklentiler...

Amerika'da konut fiyatları ocak ayında yükseldi!

ABD'de S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, ocak ayında senelik bazda yüzde 6 artış gösterdi.

ABD'de bekleyen konut satışlarında son 5 ayın en büyük düşüşü!

ABD’de Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan rakamlara göre ABD’de bekleyen konut satışları 2024 yılının Ocak ayında yüzde 4,9 ile 5 ayın en büyük düşüşünü gösterdi.

ABD'de yeni konut satışları Ocak ayında beklentilerin altında kaldı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre ABD'de yeni konut satışları, 2024 yılının Ocak ayında aylık bazda yüzde 1,5 artış göstererek, 661 bine çıkmasına rağmen piyasa beklentilerini karşılayamadı.

ABD'de 2. el konut satışları son 5 ayın zirvesinde!

Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre ABD'de 2. el konut satışları, 2024 yılının Ocak ayında yüzde 3,1 artış göstererek piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

ABD'de konut inşaatçılarının güveni Aralık'ta iyileşti!

Son zamanlarda ABD konut piyasası için olumlu bir gelişme olarak, konut inşaatçılarının güveni Aralık ayında artış göstererek faiz oranlarındaki son gevşemenin sektör üzerinde olumlu bir etki yaratmaya başladığı kaydedildi.

Freddie Mac 30 yıllık mortgage oranlarının yüzde 7,29'a düştüğünü açıkladı!

ABD konut piyasasındaki ihtiyatlı iyimser havanın ortasında Freddie Mac, 30 senelik sabit oranlı mortgage (FRM) için ortalama oranın yüzde 7.29'a gerilediğini açıkladı.

2024’te ABD konut piyasasında iyileşme görülüyor!

Morgan Stanley analistleri, konut kredisi oranlarının mevcut yüksek seviyelerinden düşeceğini ve gelirlerin artacağını tahmin ederek önümüzdeki yıl ABD konut piyasasının daha güçlü olacağını öngördü.

ABD'de tahvil getirileri uygun fiyatlı evler için potansiyel sinyali veriyor!

ABD konut piyasası, tahvil getirilerinin zirveye ulaştığına ve muhtemelen düşeceğine ilişkin yükselen güven nedeniyle gelecek haftalarda daha uygun fiyatlı hale gelebilir.

Y kuşağı konut sektörünün kurtarıcısı oldu! Sektörün çöküşünü Y kuşağı engelledi!

ABD konut piyasası Fed’in faiz artırımıyla beraber sıcaklığını kaybetti. Uzun zamandır zorda olan konut piyasasında bir çöküş yaşanmamasının ise Y kuşağı nedeniyle olduğu iddia ediliyor.

ABD'de ikinci el konut satışlarında görülmemiş düşüş! 7 ayın en düşük seviyesine indi!

ABD'de ikinci el konut satışları, ağustos ayında yüzde 0,7 oranında azaldı. Böylece ocak ayından bu yana en düşük seviyesini gördü.

Konut kredi faizleri 23 yılın zirvesinde!

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) konut kredi faizlerinin 23 yılın en yüksek seviyesinde olduğu belirtildi. Ayrıca Türkiye’de de konut kredisi faiz oranları yüzde 36,45 ile Eylül 2003 yılından sonra 20 senenin zirvesini gördü.

ABD'de konut fiyatlarının artış hızı yavaşlıyor!

ABD'de S-P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, bu yılın Ocak ayında yıllık bazda yüzde 3,8 arttı ve önceki aylara kıyasla yavaşlama kaydetti.

ocak abd konut satış oranları Haberi

ocak abd konut satış oranları


ABD'de ocak ayında konut satışları düşüş göstererek, beklentilerin gerisinde kaldı.


Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) verilerine göre, ABD genelinde inşa edilmiş (ikinci el) evlerin satışı ocak ayında yüzde 5,1 düşerek yıllıklandırılmış olarak 4,65 milyonluk beklentinin altında 4,62 milyon düzeyinde kaldı. Bu sonuçlar, Temmuz 2012’den bu yana en yüksek düşüşe işaret ediyor.  Aralık ayı satışları revize edilmeyerek yıllıklandırılmış 4,87 milyon düzeyinde kaldı.


Ocak ayında ABD genelinde hava şartlarının alışılmışın ötesinde soğuk ve karlı olmasının ev satışlarındaki düşüşte etkili olduğunu belirtilirken uzmanlar, elverişsiz hava şartlarının devamı dolayısyla şubat ayında da ev satışlarının düşük düzeyde kalmasını bekliyor. Analistler, işgücü piyasasındaki gelişmeler ve alım gücünün artmasına bağlı olarak konut piyasasına canlılık gelebileceği değerlendirmesini yaptı.


2008’deki konut krizinden sonra uzun süre alt düzeyde seyreden konut satışları ekonominin toparlanma...