15 / 05 / 2024

Kur Korumalı’da faiz yüzde 17’ye mi çıkıyor?

Kur Korumalı’da faiz yüzde 17’ye mi çıkıyor?

Kur Korumalı Mevduatta (KKM) faiz üst sınırının kaldırılmasının ardından hangi gelişmeler olacak? KKM faizi yüzde 17’leri bulur mu? Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alpaslan Çakar, önemli son dakika açıklamalarında bulundu. İşte detaylar…



KKM’DE YÜZDE 12 DÜŞÜK KALDI

Alpaslan Çakar, Kur Korumalı Mevduat (KKM) ile ilgili de şunları söyledi:

KKM'de  oran olarak yüzde 12 faiz düşük kalmıştı. Merkez Bankası da adım atarak, bankaları bu konuda serbest bıraktı. KKM bize  maliyette önemli bir avantaj sağlıyordu. Önümüzdeki süreç boyunca, biz yüzde 60 hedefinin tutturulmasına bakacağız. Sektör son zamanlarda 5-6 puanlık opsiyonlar veriyordu. Kabaca ben Kur Korumalı Mevduat konusunda üst sınırın yüzde 17-18 seviyelerine oturacağını düşünüyorum.”

Kur Korumalı’da faiz yüzde 17’ye mi çıkıyor?

ENFLASYONUN ETKİLERİ

Enflasyon durumunun fiyat mekanizmasında ciddi bozulma yarattığını belirten Alpaslan Çakar,  enflasyon için tedbir alınmazsa sabit gelirli vatandaşların durumunun bozulacağını söyledi. Çakar, bu nedenle enflasyon konusunda, sabit gelirlileri koruyacak düzenlemeler yapmak gerekli olduğunu, son zamanlarda yapılan bazı düzenlemelerin vatandaşları korumaya dönük olduğunu ifade etti.

Aman kanmayın! Bunları yapan dolandırıcıların tuzağına düşmüyor!

Kimler çocuk desteği alabilir? Kaç TL ödeniyor?

Bu haberi okuyan Bağ-Kur’lu deli gibi seviniyor! 40 bin TL’lik borç bir kalemde silinecek!

Emeklilerin bu yıl bayram ikramiyesi kaç TL? Bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek?

Ziraat Bankası’ndan bu kart için başvurana tam 300 TL hediye!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön