LC Waikiki'nin büyük ortağı olan Küçük Ailesi konkordato'ya giden Forum AVM'lerin yüzde 40'ının sahibi oldu. İşte o AVM'ler...
Finansman ve üretim faaliyetlerinde yaşanan bozulmadan en çok nasibini tekstil sektörü aldı. 2024 yılının 11 ayında 86 konkordato başvurusu ile tekstil 1. sırada yer alırken, inşaat sektörü 83 başvuru ile 2. sırada yer aldı.
Ülkemizde son aylarda konkordato ilan eden şirket sayısında ciddi bir artış yaşandığı belirtilirken, yılbaşından bu yana inşaat sektöründen 78 konkordato başvurusu geldi.
2024 yılının ilk dokuz ayında konkordato sayısı geçen yılın tamamını ikiye katlayarak 1187’ye çıktı. Konkordatoya en fazla başvuran sektörler arasında ilk sırada inşaat sektörü var.
Ziraat Bankası’nın 270 milyon Euro alacaklı olduğu kapalı durumda olan Ora Alışveriş Merkezi bir defa daha konkordatoya başvurdu. Son 12 senedir iflas erteleme ve konkordato kararlarıyla korumaya alınan alışveriş merkezi için yeni bir başvuru yapıldı.
Küresel ekonomik kriz çok sayıda şirketin iflas bayrağını çekmesine neden olurken halkaya son eklenen şirket ise Türkiye'de 20 senedir faaliyette bulunan Darkale Yapı olduğu kaydedildi.
İnşaat şirketlerinden kötü haber gelmeye devam ediyor. 56 yıllık inşaat devi Emak Fan konkordato ilan etti.
Konkordato rüzgarına yapılan Yenigün İnşaat'tan son dakika açıklaması geldi. Türkiye Müteahhitler Birliği’nin eski Başkanı Mithat Yenigün, “Süreye ihtiyacımız vardı. Toparlayacağız ve tekrar işimize döneceğiz” dedi.
Konkordatolar adli tatil de dinlemedi. 2024 yılının ilk 8 ayında en fazla konkordato geçici mühlet kararı 64 ile inşaat sektöründe görüldü.
Alanya Emlak Komisyoncuları Derneği (ALEKOD) Başkanı Abdullah Tuncer, yaptığı açıklamada Alanya’da sektörün her geçen gün iflas ve konkordato gibi bir dizi problemle boğuştuğunu belirterek, “Sektör bir bir batıyor” dedi.
Pek çok sektörde konkordato talepleri geçen seneye göre yüzde 50-55 artarken, Avrupa ve Türkiye genelinde 80'den fazla projeyi yöneten, Multi'nin de 10 şirketi konkordato ilan etti.
Hızla artan maliyetler ve satışların düşmesi inşaat sektöründeki krizi büyütüyor. Yılın ilk 7 ayında yapılan konkordato başvurularında inşaat sektörü başı çekti. Sosyal medyada 18 bin takipçili İnşaat Doktoru, son 2-3 yıldır malzeme ve işçilik fiyatlarının adeta kumara döndüğüne dikkat çekti.
Konkordato rüzgarının estiği inşaat sektörü adeta can çekişiyor. Demir fiyatları yerine domates fiyatı baz alınarak yapılan hesapların inşaat sektörünü bitirdiği belirtiliyor.
Son 1 senede konkordato başvuruları yüzde 55 oranında artarken, inşaat sektörü 398 başvuruyla ilk sırada yer aldı.
Ekonomide sıkılaşma adımları devam ederkeni, durgunluk belirtileri de giderek artıyor. Ekonominin lokomotifi sayılan inşaat sektöründe dev markalar konkordato isterken sektör devletten ödeme alınamadığını söylüyor.
Konkordato başvuruları 2024'ün ilk yarısında geçen yılın tamamındaki sayıyı aşmıştı. Son olarak Müteahhitler Birliği eski Başkanı Mithat Yenigün'ün başında olduğu Yenigün İnşaat da konkordato ilan etti. Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Devamı felaket" dedi...
Dev inşaat şirketi iflasın eşiğine geldi ve konkordato başvurusunda bulunduğu kaydedildi. 2006 yılından bu yana faaliyet gösteren Ayos Holding, inşaat, yönetim, temizlik, güvenlik, otomotiv, lojistik ve bilişim gibi farklı alanlarda hizmet veriyordu.
Fenerbahçe Divan Kurulu eski başkan vekili Mithat Yenigün’ün başında olduğu Yenigün İnşaat AŞ, bir süredir yaşadığı mali darboğazı aşamaması sebebiyle konkordato talep etti. İşte ayrıntılar...
Onlarca fabrikada imzası olan ünlü inşaat şirketi Bozkaya İzolasyon İnşaat iflasın eşiğinde. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle zor günler geçiren Ankara'da faaliyet gösteren Bozkaya İzolasyon İnşaat konkordato talebinde bulundu.
Pek çok hastanenin inşa edilmesinde ana yüklenici olarak rol alan Gökyol İnşaat, konkordato talep etti. Söz konusu şirketin daha önce bazı yerlerdeki projelerini yarıda bıraktı belirtildi.
Ülkemizdeki ekonomik krizden derinden etkilenen bir şirket için daha iflas yolu açıldı. Mega kent İstanbul’da yer alan ve 235 mağazayı da içerisinde bulunduran alışveriş merkezinin konkordato davası dün sonuçlandı. İşte konu ile ilgili detaylar…
Konkordato başvurularında yaşanan artış henüz 2024 yılının ilk altı ayında geçen senenin tamamındaki sayıyı geçti. Finansman zorluğu yaşayan sektörlerin başında inşaat ve tekstil sektörleri geliyor.
Bu senenin ilk altı aylık döneminde konkordato başvurularında geçici mühlet kararı verilen şirket sayısı 605’i buldu. En yüksek riskin tekstil ve inşaatta olduğu belirtildi.
Turizm alanında, salgın zamanında zirve yapmasının ardından azalma eğilimine giren konkordato taleplerinde, bu sene yaşanan hızlı artışlar dikkati çekmektedir.
Ekonomideki yavaşlama ve maliyet artışına ilave olarak finansmanda yaşanan erişim sorunu, konkordato başvurularının artmasına neden oldu. Sayı şimdiden geçen yılı yakaladı. İşte ayrıntılar...
Uzun bir zamandır geçirdiği konkordato süreci ve gelecekteki akıbeti ile gündemden düşmeyen ve arasında Forum İstanbul ve Marmara Forum’un da bulunduğu toplamda 9 Alışveriş Merkezi için ‘borçları çeviriyoruz, süreç pozitif ilerliyor’ açıklaması geldi.
Toplam 28 milyar Türk Lirası borç nedeniyle Marmara Forum ve Forum İstanbul dahil dokuz alışveriş merkezi için konkordato süreci başlatılırken yıllık 100 milyona yakın ziyaretçiye sahip AVM’leri satın almak için 3 grubun ismi geçiyor.
Marmara Forum ve Forum İstanbul dahil olacak şekilde toplamda 9 dev AVM için açılan konkordato davasında karar çıktı. İşte detaylar...
Son zamanlarda sık sık gündeme gelen yüksek faiz oranları nedeniyle konkordato talep eden şirket sayısını da artırdı. Paylaşılan detaylara göre konkordato talep eden sektörlerin başında inşaat, tekstil ve akaryakıt istasyonları geliyor.
Hem kredi musluklarının kısılması hem de gündemden düşmeyen yüksek faizler şirketleri zora soktu. Nakit dengesi bozulan kuruluşlar konkordato talep ederken, iflasların artmasından da endişe ediliyor.