Bir binanın enerji tüketimini ve karbon salınım sınıflandırmasını gösteren belgeye enerji kimlik belgesi deniyor. Enerji kimlik belgesi yeni binalarda hemen alırken sski binalarda enerji kimlik belgesi için son tarih nedir?
Bina enerji kimlik belgesi ile binaların enerji sınıflandırması yapılıyor. A sınıfı en verimli seviyeyi belirtirken, G sınıfı en düşük verimli seviyeyi belirtiyor. Peki, bina enerji kimlik belgesi ne zaman alınır?
Enerji kimlik belgesi binaların enerji tüketimini sınıflandırıyor. Enerji kimlik belgesini 1 Ocak 2011 tarihinden itibaren yapılan binalarda zorunlu olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bina enerji kimlik belgesi süresi ne kadar?
Asgari olarak binanın enerji ihtiyacı ve enerji tüketim sınıflandırması, yalıtım özellikleri ve ısıtma ve soğutma sistemlerinin verimi ile ilgili bilgileri içeren belgeye enerji kimlik belgesi deniyor. Peki, binalarda enerji kimlik belgesi nasıl alınır?
Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler belli koşullarda gelir vergisine tabi tutuluyor. Peki, gayrimenkul bedelsiz kullanılırsa kira gelir vergisi ödenir mi?
Taşınmaz malını 2014 yılı içerisinde kiraya veren kimselerin, kira gelir vergisi ödemeleri gerekiyor. Vergi mükelleflerinin ödeme yapabilmeleri için ilk olarak vergi beyanında bulunmaları gerekiyor. İşte, kira gelirinin beyan edilmesi!
Kira geliri vergisi kişiye ait olan taşınmazlar üzerinde elde ettiği bedele karşılık devlete ödediği vergi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, birden fazla kira geliri olanların kira geliri vergisi değişir mi?
Binaların mesken olarak kiraya verilmesinden bir takvim yılında elde edilen hasılatın belirlenen istisna bedelini aşması halinde kira gelir vergisi mükellefi olunuyor. Peki, kira geliri vergisinden nasıl muaf olunur?
Konut ve işyeri sahibi olan kişilerin, taşınmazlar üzerinden elde ettiği kar ve kazançlar için kira gelir vergisi ödemesi gerekiyor. Peki, kendisi de kirada oturan kişiler kira geliri vergisi öder mi?
Mesken ve işyeri gibi taşınmaz malını 2014 yılı içerisinde kiraya veren kimselerin, kira gelir vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki, kira gelir vergisini kimler öder?
Bir kişinin yıl içerisinde elde ettiği kira geliri istisna tutarını aşıyor ise kira geliri vergisi ödemesi gerekiyor. Peki, kira geliri vergisi nereye ödenir 2015!
Gelir Vergisi hükümlerine göre, konut/işyeri sahiplerinin kirada olan ve gelir sağlayan bu taşınmazları için kira gelir vergisi ödemesi gerekiyor. Peki, kira gelir vergisi kaç kere ödenir?
Kira geliri vergisi kişiye ait olan taşınmazlar üzerinde elde ettiği bedele karşılık devlete ödediği vergi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kira geliri vergisi ne zaman ödenecek 2015!
Konut kiralamalarından elde edilen gelirler Gelir Vergisi Kanunu gereğince kira gelir vergisi olarak talep ediliyor. Vergi mükelleflerinin öncelikle kira gelirleri için beyanda bulunmaları gerekiyor. İşte, kira gelir vergisi beyanname verme süresi!
Kira gelir vergisini, bir önceki sene içerisinde taşınmazını kiraya veren ve belirlenen istisna bedelinden yüksek oranda gelir elde edenler ödüyor. Peki, kira geliri vergisinden muaf olanlar kimler?
Mesken ve işyeri gibi taşınmaz malını 2014 yılı içerisinde kiraya veren kimselerin, kira gelir vergisi ödemeleri gerekiyor. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi ne zaman verilir 2015?
Kira gelir vergisi, konut/işyeri sahiplerinin kirada olan ve gelir sağlayan bu taşınmazları için ödemekle yükümlü oldukları vergi çeşidi olarak tanımlanıyor. Peki, kira gelir vergisinden düşülecek giderler neler?
Finans dünyasının gündemini tutan İFM Dergisi, yeni sayısında Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın değerlendirmelerine yer verdi. Cevdet Yılmaz,''İFM Türkiye’nin projesi'' dedi.
Boydak Holding, 2015 yılında İstikbal, Bellona ve Mondi markalarına toplam 250 milyon lira yatırım yapmayı hedefliyor.Boydak Holding yeni yatırımlarıyla 600 kişiye istihdam sağlayacağını belirtiyor.
Turizm gelirleri 2014 yılında bir önceki yıla göre yüzde 6.2 artışla 34.3 milyar dolar oldu. Turizm gelirinin yüzde 81’i yabancı ziyaretçilerden, yüzde 19’u ise yurtdışında ikamet eden vatandaş ziyaretçilerden elde edildi.
2014’te turizm gelirleri 2 milyar dolar ve yüzde 6.18 artarak 34.3 milyar dolara ulaştı. Ancak turist başına harcama sadece 5 dolarlık bir artışla 828 dolar oldu.
2014’te toplam konut satışları, 2013’e göre sadece 8 bin 191 adet ve yüzde 0.71 artarak 1 milyon 165 bin 381 oldu. Banka kredisiyle yapılan ipotekli satışlar yüzde 15.31 azaldı.
İstanbul'un uluslararası finans merkezi olması vizyonu çerçevesinde dev bir adım daha atıldı. Londra’da düzenlenen “İstanbul: Bölgesel Merkez, Küresel Aktör Forumu’nda Borsa İstanbul ve Londra Borsası arasında stratejik ortaklığa ilişkin anlaşma imzalandı
ABD’li araştırma kuruluşları Brookings Enstitüsü ve JP Morgan Chase tarafından hazırlanan “Global Metro Monitor 2014” raporuna göre İstanbul, dünyanın en hızlı büyüyen üçüncü şehri seçildi.
Mevcut planların yerleşmiş nüfusa yetersiz kalması veya yeni yerleşim alanlarının kullanıma açılması gereğinin ve sınırlarının ilgili idarece belirlenmesine mevzii imar planı deniyor. Peki, mevzii imar planını kim yapar?
Mevcut imar planının gelişme alanları açısından ihtiyaca cevap vermediği hallerde ne yapılır? İlave imar planı nedir? İlave imar planı nasıl yapılır? İşte, İlave imar planı esasları..
Nazım imar planı ya da Uygulama imar planlarının ihtiyaca cevap vermediği uygulamasının problem olduğu durumlarda ne yapılır? İmar planı tadilatı nedir? İmar planı tadilatı nasıl yapılır?
İmar uygulaması yapılan yerin yapı adalarını, yolları ve uygulamaya esas olacak diğer bilgileri ayrıntılarıyla gösteren üzerine kadastral durumu da işlenmiş plana uygulama imar planı deniyor. Peki, imar planları nasıl onaylanır?
Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED), belirli bir proje veya gelişmenin, çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği bir süreç olarak tanımlanabiliyor. İşte, çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu içeriği!
Bir projeye başlamadan önce, çevreye olabilecek olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlendiği sürece Çevresel Etki Değerlendirme süreci deniyor. Peki, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu nedir?