29 / 04 / 2024

bursa Kentsel dönüşüm emsal artışı

bursa Kentsel dönüşüm emsal artışı

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 'riskli bina tespit edilerek kentsel dönüşüm yapılması halinde 0.50'ye kadar emsal artışı yapılabilir' kararı, Bursa 3'üncü İdare Mahkemesi'nden döndü.

Recep Altepe'nin kentsel dönüşüm çözümü emsal artışı!

Başkan Altepe, "Kentin potansiyelinin aktif olarak kullanılabilmesi noktasında kentsel dönüşüm büyük önem taşıyor. Bize başvuran birkaç siteye belediye meclisinde karar alarak yüzde 50 emsal artışı sağladık. " dedi.

Bursa'daki dönüşümde emsal artışı tartışmaları!

Bursa Büyükşehir Belediyesi' nde oy birliği ile alınan emsal artış kararı yanında tartışmaları da getirdi. Özellikle inşaat sektörünün belli bir oranda temsilcisi olan meslek odaları bu karara karşı çıkıyorlar.

Bursa'daki kentsel dönüşümde rant yok!

Kentsel dönüşümde rant olmadığını, aksini iddia edenlerle her platformda kamuoyuna açık bir şekilde tartışabileceklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın 0.50 emsal artışı yöntemiyle yenileneceğini söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi emsal artışında kararlı!

Kentsel dönüşümde rant olmadığını, aksini iddia edenlerle her platformda kamuoyuna açık bir şekilde tartışabileceklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın 0.50 emsal artışı yöntemiyle yenileneceğini yineledi.

Bursa'da emsal artışına tepki!

Bursa’da Atatürk Heykeli önünde toplanan TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu, Bursa Barosu, Nilüfer Kent Konseyi ve DOĞADER üyeleri kentsel dönüşümdeki emsal artışına tepki göstermek için ortak basın açıklaması yaptı.

Bursalılar kentsel dönüşümdeki emsal artışına tepkili!

Bursa’da Atatürk Heykeli önünde toplanan TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu, Bursa Barosu, Nilüfer Kent Konseyi ve DOĞADER üyeleri kentsel dönüşümdeki emsal artışına tepki göstermek için ortak basın açıklaması yaptı.

Bursalı STK'lardan kentsel dönüşüm tepki!

TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu, Bursa Barosu, Nilüfer Kent Konseyi ve DOGADER üyeleri kentsel dönüşümdeki emsal artışına tepki göstermek için ortak basın açıklaması yaptı.

Bursa'da emsal artışı için protesto yapıldı!

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu tarafından, büyükşehir belediye meclisinin 17 ilçenin imar planlarının tümüne 'Riskli bina tespit edilerek kentsel dönüşüm yapılması durumunda 0.50 emsal artışı yapılabilir' şeklinde bir plan notu eklenmesine tepki gösterildi.

Bursa kentsel dönüşümdeki emsal artışına tepki!

Bursa’da toplanan sivil toplum kuruluşları kentsel dönüşümdeki "Riskli bina tespit edilerek kentsel dönüşüm yapılması durumunda 0.50 emsal artışı yapılabilir " kararına tepki gösterdi.

Bursa kentsel dönüşüm plan notu değişikliği!

Bursa genelinde 17 ilçeye ait 1/5000 ölçekli nazım imar planlarına Kentsel Dönüşüme ilişkin plan notu eklenmesi hakkında plan notu değişikliği 10 Haziran 2015 tarihinde askıya çıktı.

Bursa'daki kentsel dönüşümde emsal artışı yetersiz!

İMO Başkanı Akyıldız, Büyükşehir Belediyesi'nin sadece Nilüfer Sitesi için değil, proje ile birlikte tüm kentte Kentsel Dönüşüme tabi tutulan alanlarda öngördüğü 0,50 emsal artışın yeterli olmadığını söyledi.

Kentsel dönüşümün şifresi emsal artışı!

Bursa'da Uludağ Üniversitesi(UÜ) ve İnşaat Burada Dergisi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen inşaat zirvesi, UÜ Mete Cengiz Salonunda gerçekleştirildi...

9 bölgede kentsel dönüşüm başlatan Bursa, 10’uncu bölgeye hazırlanıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın depreme karşı dirençli kent haline getirilmesi için 7 ayrı bölgede kentsel dönüşüm projelerini kesintisiz devam ediyor. Başkan Aktaş, Bursa’nın birçok bölgesinde kentsel dönüşüm olduğunu söyledi.

Bursa’da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz: Hedef 10 bin yeni konut!

Depreme karşı dirençli şehir hedefiyle Bursa’da adeta bir kentsel dönüşüm hamlesi başlatan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Karapınar kentsel dönüşümünde de 1. etap inşaatını başlattı.

Deprem, Bursa'nın kapısına dayandı! Hemen kentsel dönüşümün tamamlanması lazım!

Son günlerde Bursa’ya yakın kentler ve bölgelerden deprem haberleri gelirken Bursa halkı korku içinde bekliyor. Yapı Denetim ve Deprem Mühendisleri Derneği Bursa Temsilcisi Serkan Işık Bursa'da kentsel dönüşümün hemen tamamlanması gerektiğine vurgu yaptı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş’tan kentsel dönüşüm açıklaması! ‘Kentsel dönüşüme ihtiyaç var’

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gaziakdemir Kentsel Dönüşüm Projesi’nde çalışmaların şeffaf ve herkese açık bir şekilde devam ettiğine vurgu yaptı. Başkan Aktaş, “Bursa’nın kentsel dönüşüm çalışmalarına ihtiyacı var. Kırmadan, dökmeden ve büyük bir anlaşmayla geldiğimiz bir nokta var

Bursa'daki kentsel dönüşüm projelerinde son durum ne?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın yazısında Bursa’daki kentsel dönüşüm projelerini kaleme aldı. Peki Bursa'daki kentsel dönüşüm projelerinde son durum ne?

Bursa'da Karapınar’da kentsel dönüşüm alanının temeli atıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından, Yıldırım ilçesi Karapınar Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm alanındaki birinci etap temel atma töreni düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, törende yaptığı konuşmada, daha güzel bir Bursa yaratmak için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Bursa 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar tamamlandı!

Bursa'da hayata geçirilecek olan 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm Projesinde "çürük" binaların yıkımları tamamlandı. Verilen detaylara göre yıkılan binalardaki beton eksikliği ve demirdeki kalitesizlik hem yüklenici firma yetkililerini hem de mülk sahiplerini şaşırttı.

Bursa'nın o mahallesi için acil kentsel dönüşüm çağrısı!

Bursa’nın Gaziakdemir Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm vatandaşlar tarafından dört gözle bekleniyor. Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’nın Gaziakdemir Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların taleplerini köşesinde kaleme aldı.

Bursa'nın 5 mahallesinde kentsel dönüşüm için start verildi! Asrın projesi geliyor!

Bursa'da kentsel dönüşüm çalışmaları için start verildi. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ''Asrın projesi'' olarak adlandırdığı kentsel dönüşüm projesini başlattıklarını açıkladı.

Bursa'da kentsel dönüşüm kapsamında, 65 adet konut hak sahiplerine teslim edildi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yıldırım ilçesi Yiğitler Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm alanında gerçekleştirilen 1. etap projesinde tamamlanan 65 konut ve 2 iş yerinin teslim töreni yapıldı.

Bursa Yıldırım’da kentsel dönüşüm hamlesi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa'nın Yıldırım ilçesinde kentsel dönüşüm projesine start verdi.

Bursa'da kentsel dönüşüm projesindeki 30 bin tapu hak sahiplerine verilecek!

Bursa'nın Yıldırım ilçesindeki kentsel dönüşüm projesi hız kesmeden sürdürülüyor. Proje kapsamında 30 bin konut inşa edilecek.

AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç'ten kentsel dönüşüm çağrısı!

AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalar yaptı. İşte Ödünç'ün o açıklamaları...

bursa Kentsel dönüşüm emsal artışı Haberi

bursa Kentsel dönüşüm emsal artışı

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 'riskli bina tespit edilerek kentsel dönüşüm yapılması halinde 0.50'ye kadar emsal artışı yapılabilir' kararı, Bursa 3'üncü İdare Mahkemesi'nden döndü. Değişikliği hukuka uyarlı bulmayan mahkeme, daha önce de, 'dava konusu işlemin uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğurabileceği' gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı vermişti.


Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi, 29 Mayıs'taki toplantısında, Bursa ve 17 ilçenin onaylı ve yürürlükteki 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planlarına 'Riskli Bina tespit edilerek Kentsel Dönüşüm yapılması halinde 0.50'ye kadar emsal artışı yapılabilir' plan notu ilavesi kararı aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Recep Altepe tarafından, Bursa'daki riskli binaların dönüşümünde büyük önem taşıdığı açıklanan karar, kentin çeşitli yerlerine asılan afişlerle kamuoyuna duyuruldu.

'VATANDAŞIN RANTI VAR'

Kararın alınmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, değişliğin uygulanacağı Nilüfer Sitesi'ni ziyaretinde...