05 / 05 / 2024

ev kiralarının en çok arttığı semtler

ev kiralarının en çok arttığı semtler

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa yaptığı açıklamada, son 6 ay içinde İstanbul'un bazı semtlerinde kiralık ev fiyatlarının kentsel dönüşüm ve Suriyeliler nedeniyle arttığını belirtti...

İstanbul, kirada Avrupa’nın en pahalı ikinci kenti oldu! 

AB Komisyonu’nun araştırmasında İstanbul, kira sorununda zirveye yerleşti. Gelir ve kiraya göre İstanbul, Münih’le beraber Avrupa’nın en pahalı ikinci şehri oldu. Münih’te küçük bir ev kirası 1770 Euro olruken, İstanbul’da 650 Euro olarak belirlendi. 

Ev sahipleri fahiş kiraların sorumlusu değil!

Kiracı ve ev sahibi anlaşmazlıklarında sular durulmazken, mağdur ev sahipleri sık sık sosyal medya üzerinden mağduriyetlerini dile getiriyor. Bir ev sahibi fahiş kiraların sebebine değindi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Almanya'da kiralarda patlama yaşanıyor! İşte kiraların en yüksek ve en düşük olduğu şehirler!

Alman konut piyasasındaki kriz giderek daha da büyürken, Almanya'da en yüksek kira oranına sahip olan şehrin Münih, en düşük olanın da Saksonya'nın Erzgebirgskreis bölgesi olduğu belirtildi.

Yurt dışından 20 milyon TL'ye ev alınır mı? İşte İngiltere'de 20 milyon TL'ye satılan devasa evler...

Son zamanlarda Türkiye'de uçuşa geçen konut fiyatları sebebiyle, yurt dışındaki evlerin fiyatları sık sık gündem oluyor. Peki Yurt dışından 20 milyon TL'ye ev alınır mı?

Avrupa'da kiraların en yüksek olduğu şehir Amsterdam oldu!

Pek çok yatırımcı tarafından merakla beklenen Uluslararası kira fiyat endeksi raporuna göre Avrupa’nın en pahalı şehri belli oldu. Söz konusu rapora göre en pahalı şehir konutların ortalama 2 bin 200 Euro kiraya verildiği Amsterdam oldu.

GYODER'den ev kiralarını düşürecek model: Hedef İstanbul’da 10-12 bin TL’ye sıfır konut!

Erişilebilir fiyatlı kiralık konut için hazırlanan yeni model merakla bekleniyor. Kamunun arsa göstermesi durumunda harekete geçeceklerini belirten GYODER Başkanı Neşecan Çekici, “Bu modelle İstanbul’da 10-12 bin lira bandında kiralık ev bulmak mümkün olacak” diye konuştu.

İstanbul'da kiraların en çok arttığı ve düştüğü ilçeler hangisi?

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın "İstanbul'da ev bulamadık" açıklaması yeni tartışmaları alevlerken İBB'ye bağlı İPA'nın konut kira fiyatlarına ilişkin raporu dikkat çeken bir gerçeği ortaya koydu.

Kiracılardan Bakan Şimşek'e tepki: Anadolu’nun en ücra köşesinde bile ev kiraları asgari ücrete eşitlendi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan "büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladı" açıklamaya, kiracılardan tepki geldi. Kiracılar Dayanışması Platformu Başkanı Cengiz Kul, Anadolu’nun en ücra köşesinde bile ev kiralarının asgari ücrete eşitlendiğine dikkat çekti. 

Rusya'da ticari emlak kiralarının en yüksek olduğu caddeler! 

Rusya’da bu defa Moskova ve St.Petersburg dışındaki önde gelen kentlerde ticari emlak kiralarının en yüksek olduğu caddeler belirlendi. İşte o caddeler...

Kiracı için ev satın almak mümkün değil, ev sahibi içinse kiralar tatmin edici değil!

Son seçimlerden bu yana hemen hemen her şeye yüzde 100'ün üzerinde zam geldi. Bunlardan en önemlisi de kira ve konut fiyatları olurken, artık kiracı için ev satın almak mümkün değil, ev sahibi içinse kiralar tatmin edici değil...

Ev fiyatlarını geçen karavanlarda talep patlaması yaşandı!

Karavan kültürü her geçen gün artıyor. 200 bin liradan başlayan karavan fiyatları 6 milyon liraya kadar yükseliyor. Ev fiyatını geçen karavanlara talep olukça fazla.

Yine zirvedeyiz ama pahalılıkta! Dünyanın en pahalı konutları Türkiye'de! 

Dünyanın en pahalı konut piyasasında Türkiye yüzde 197'lik ev fiyatı/gelir oranıyla ilk sıraya yerleşti. Türkiye'yi İzlanda, Portekiz ve Macaristan takip etti.

ABD'li milyarder Ken Griffin, Florida Palm Beach'te dünyanın en pahalı evini inşa edecek!

Citadel Risk Fonu’nun kurucusu milyarder Ken Griffin, Florida Palm Beach’teki 27 dönümlük mülkünde 1 milyar dolarlık ev inşa edecek. Bu ev dünyanın en pahalı evi olacak...

ev kiralarının en çok arttığı semtler Haberi

ev kiralarının en çok arttığı semtler


İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, son 6 ay içinde İstanbul'un bazı semtlerinde kiralık ev fiyatlarının kentsel dönüşüm ve Suriyeliler nedeniyle arttığını belirterek, "Yoğunluğun yaşandığı bu semtlerde daha önce bin liraya kiralayabileceğiniz evi şu an bin 500 liraya kiralayamazsınız" dedi. Son dönemde İstanbul'da kiralık ev fiyatlarında yaşanan artışı değerlendiren Aşa, Suriyeliler başta olmak üzere yabancıların İstanbul'da kiralık evlere yoğun bir ilgi göstermeye başladığını ifade ederek, talebin bu kadar artmasının belli semtlerde fiyatları yukarı çektiğini söyledi.


Aşa, daha önce bin liraya kiralanabilecek evin kirasının bu semtlerde bin 500 liraya kadar çıktığını ifade ederek, "Üstelik vasıflı ev de çok fazla kalmadı. Ya orta ve kötü evler ya da lüks olarak tanımlayabileceğiniz evler var. Orta sınıfın tutabileceği bin ile 2 bin lira arasındaki...