29 / 04 / 2024

Evergrande borç krizi

Evergrande borç krizi

Çin'de Guangdong eyalet yönetimi, borç krizinde olan Evergrande'ye risk yönetim heyeti gönderecek. 

Çin ekonomisinde Evergrande korkusu!

Borçları nedeniyle gündem olmaya devam eden Çinli emlak şirketi Evergrande, Çin ekonomisinde korku yaratmaya devam ediyor. 

Evergrande sorunları kontrol edilebilir durumda!

300 milyar dolar borcuyla borç krizinde olan Evergrande endişe yaratmaya devam ediyor. Firma ile ilgili yeni bir açıklama daha yapıldı. 

Evergrande global krizi tetikler mi? 

Dünya genelinde baş gösteren Evergrande krizinin küresel boyuta taşınıp taşınamayacağı merak konusu oldu. Gelişen Piyasalar Uzmanı Prof. DR. Ali Hepşen bu krizin küresel çapta olmayacağını dile getirdi. 

Çin ekonomisinde Evergrande tehlikesi!

Çin’in önde gelen inşaat ve emlak şirketi Evergrande'nin yaşadığı sıkıntılar, ülke ekonomisi için büyük tehdit olmaya başladı. Ülkenin yeni krizin eşiğinde olduğu konuşuluyor. 

Evergrande krizi piyasaları nasıl etkileyecek?

Avrupa Merkez Bankası (ECB) yetkilisi, Avrupa bankalarının Çin'in en büyük emlak şirketlerinden Evergrande'nin içinde bulunduğu finansal sıkıntıdan ciddi şekilde etkilenecek bir pozisyonları olmadığına dikkat çekti.

Evergrande hisselerini 1.5 milyar dolara sattı!

Çin'in en büyük gayrimenkul şirketlerinden biri olan Evergrande, hisselerini 1.5 milyar dolara varlık yönetim şirketine sattı.

Çin'in gayrimenkul devi iflas ederse piyasalar nasıl etkilenir?

Çin'in dev gayrimenkul şirketlerinden biri olan Evergrande'nin içinde olduğu mali kriz piyasalarda tedirginliklere neden oldu. Peki Çin'in gayrimenkul devi iflas ederse piyasalar nasıl etkilenir?

Evergrande krizinde kritik süreç başladı!

Çinli Evergrande'nin dolar cinsi tahvil kupon ödemesinin son tarihi geçmesi nedeniyle endişeli süreç başladı.

Evergrande'nin hisseleri yüzde 30 prim yaptı!

Çin'den dev gayrimenkul şirketi Evergrande'nin iflas etmesi beklenirken beklenmedik gelişme yaşandı. Tahvil ödemelerinin geri yapılması ile Evergrande hissesi yüzde 30 arttı.

Evergrande krizi neyin habercisi?

Çinli gayrimenkul devi Evergrande büyük bir krizin eşiğinde 300 milyar doları aşan borcunun zamanında ödenmemesi halinde temerrüde düşmesiyle gayrimenkul sektöründe büyük kriz yaşanacak

Evergrande'den ödemeler için duyuru!

Evergrande'den yapılan araştırmaya göre; 23 Eylül’de vadesi dolan faiz ödemesi için yuan cinsinden tahvil sahipleri ile anlaşmaya varıldı. 

Çinli emlak şirketi Evergrande’nin krizi inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

1996'da kurulan Evergrande'nin finansal açıdan zor durumda olduğunun ortaya çıkmasının ardından yükselen risk algısı küresel piyasalarda olumsuz yansımalar oluşturdu.

Mahkemeden Çinli emlak devi Evergrande için tasfiye kararı!

Dünyanın en borçlu gayrimenkul geliştirme şirketi olarak bilinen Evergrande şirketi için Hong Kong mahkemesinden tasfiye kararı çıktı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Borç krizindeki emlak devi Evergrande'de üst düzey yönetici gözaltına alındı!

Borç krizindeki inşaat ve emlak devi Evergrande'nin elektrikli araç üreticisi Evergrande NEV'in Başkan Yardımcısı Liu gözaltına alındı. Yöneticinin "yasa dışı faaliyetlerde bulunduğu" şüphesiyle soruşturulduğu belirtildi.

Dünyanın en borçlu inşaat şirketi Evergrande'nin hisseleri yine çakıldı!

Ağır borç yükü altında olan ve dünyanın en borçlu inşaat şirketi olarak bilinen Çinli Evergrande'nin elektrikli araç birimi yöneticisi gözaltına alındı ve söz konusu şirketin hisseleri keskin geriledi.

450 AVM'den 70'i bankalara devredildi! AVM'lerde borç krizi!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, bütçe görüşmesi sırasında önemli açıklamalarda bulundu ve borçları yüzünden bankalara devredilen AVM sayısını açıkladı. İşte detaylar...

Borç krizindeki Çinli emlak devi Evergrande Group'a 'cansuyu'!

China Evergrande Group'un, tasfiye davasında bir kez daha erteleme kararı alındı. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre yatırımcılar tarafından sürpriz şekilde algılanan karar Çinli dev gayrimenkul şirketi Evergrande için son bir şans şeklinde de yorumlandı

Borç krizindeki gayrimenkul devi iflasa doğru ilerliyor!

Çin'in önde gelen emlak ve inşaat şirketi Evergrande’nin borç krizi derinleşiyor. Şirket iflasa doğru ilerliyor. İşte detaylar...

İşte yeni güvenli liman: Altına endeksli token’lar! Dijital altına yatırım güvenli mi? İşte uzmanların yorumları…

Altın geleneksel bir yatırım aracı olarak yatırımcılardan büyük ilgi görürken, dijitalleşmeyle birlikte şimdi de altına endeksli tokenler çıktı. Özellikle ABD’deki bankacılık ve borç krizi nedeniyle kripto paralarda görülen hareketlilik ile birlikte altına endeksli tokenler’ın da yıldızı parladı.

Altın fiyatları 24 saat sonra böyle olacak! Elinde altın olanlar kırmızı kodla uyarıldı! Bakmayan bin pişman olacak!

Altın fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? sorusu merak ediliyor. ABD’de yaşanan borç krizi ve Fed’in faiz kararı belirsizliği altındaki fiyatlamayı zor hale getiriyor. Altın fiyatları 24 saat sonra böyle olacak! Elinde altın olanlar kırmızı kodla uyarıldı! Bakmayan bin pişman olacak!

Küresel piyasalarda tüm dikkatler ABD borç limitinde!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, küresel piyasalar, ABD'deki borç limiti krizi ve para politikasına ilişkin belirsizliklerle temkinli bir seyir izliyor.

Moody's ABD'nin borç limiti krizi için 3 farklı senaryo yayımladı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, ABD'deki borç limiti belirsizliğinin krediler üzerinde olan etkilerini masaya yatırdığı 3 farklı senaryo yayımladı.

Altında ‘umutlu bekleyiş! ABD’de borç krizi altına yarayacak! Uzmanlar, altının zirve yapacağı o tarihi açıkladı!

ABD Merkez Bankası Fed tutanakları altın fiyatlarını bir süredir baskılamaya devam etse de gelecek dönemde yeniden ibrenin tersine döneceği belirtiliyor. ABD’li ekonomistler ve önde gelen yatırım bankaları verdikleri yatırım mesajlarında hep altına yatırıma işaret ediyor.

Evergrande hisseleri Hong Kong borsasında işleme kapatıldı!

Borç krizinde olan ve son zamanlarda sık sık gündeme gelen Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande hisseleri Hong Kong borsası tarafından işleme kapatıldı.

Çin, Evergrande'yi bölmeyi masaya yatırdı!

Çin, gayrimenkul sektöründe yaşanan krizi kontrol edebilmek amacıyla Evergrande’yi bölmeyi gündemine aldı.

Evergrande borç krizi Haberi

Evergrande borç krizi

Çin'de Guangdong eyalet yönetimi, krizdeki gayrimenkul şirketi Evergrande’nin borçları için temerrüde düşmesini engellemek üzere risk yönetim uzmanlarından meydana gelen heyet görevlendirecek. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; eyalet yönetimi, yaptığı açıklamada, firmanın yeni borç yükümlülüklerini karşılayamayabileceğine yönelik Hong Kong borsasına yaptığı bildirim sonrasında Evergrande Yönetim Kurulu Başkanı Şu Ciayin ile görüşme gerçekleştirildiğini dile getirdi. 

Görüşme sonrasında tarafların şirkete inceleme yapmak üzere risk yönetim uzmanlarından meydana gelen bir çalışma grubu gönderilmesi konusunda anlaşmaya vardığının belirtildiği açıklamada, "heyetin risklerin giderilmesi, iç risk yönetimini güçlendirilmesi ve olağan iş süreçlerini devamını sağlamak için çalışacağı" ifade edildi. Heyet görevlendirme kararı, Çin hükümetinin krizindeki büyük firmanın borçları nedeniyle temerrüde düşmesini engellemeyi amaçlayan en doğrudan girişimi oldu.

Merkez Bankası (PBOC), Bankacılık ve Sigorta Düzenleme Komisyonu (CBIRC), Menkul Kıymetler...