17 / 07 / 2024

kobi iş forumu

kobi iş forumu

Dünya Ticaret Merkezleri Birliği CEO’su ve Futurallia Başkanı’nın katılımıyla İstanbul’da düzenlenen KOBİ’lere yönelik iş forumu Futurallia İstanbul 2013’te, Türkiye’nin yeri ile ilgili güven mesajları verildi...

Trilyoner olmak için 10, yoksulluğun bitmesi için de 229 sene gerekli! 

Davos Dünya Ekonomik Forumu öncesi yayınlanan bir rapora göre dünyanın en zengin beş iş insanının serveti 3 senede yüzde 114 arttı. Ancak diğer taraftan 5 milyar insan yoksullaştı. İşte raporda ortaya çıkan o veriler...

KOBİ ve işletmelere müjde! 3 ay geri ödemesiz kredi verilecek!

KOBİ ve işletmelere Şekerbank tarafından ticari faaliyetleri için 3 ay geri ödemesiz kredi verileceği açıklandı.

Depremden etkilenen KOBİ'lere Avrupa Birliği'nden DAHIL projesiyle 375 bin Euro hibe desteği!

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen yürütücülüğünü uluslararası sivil toplum kuruluşu SPARK’ın üstlendiği DAHIL projesi kapsamında KOBİ’lere çeşitli eğitimler verilerek, 375 bin Euro hibe desteği sağlandı.

Deprem bölgesindeki KOBİ'lere destekler 1 ay içinde yatacak! SON DAKİKA! KOSGEB tek tek açıkladı!

KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği 11 ildeki KOBİ'ler için sundukları desteğe 30 bin 723 başvurunun yapıldığını açıkladı ve onaylanan ödemelerin 1 ay içinde yatacağını belirtti. İşte ayrıntılar...

KOBİ'lere müjde: Deprem bölgesindeki 100 bin işletme desteklenecek!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği kentlerdeki KOBİ'lere kapsayan destek paketinin deprem bölgesindeki ticari hayattaki hareketliliği artırması ve toparlanma sürecini hızlandırması bekleniyor.

ING’den KOBİ’lere dev kamyanya! Nakit ihtiyacı olan şahıs işletmelere düşük faizli, masrafsız kredi!

ING Türkiye, şahıs işletmelerine yönelik yepyeni bir kampanyaya başladığını duyurdu. Banka, nakit ihtiyaçları için küçük ve orta ölçekli işletmelere avantajlı faiz oranlarıyla 60 aya kadar vadeli kredi imkanı sunuyor.

EBRD, deprem bölgesindeki KOBİ’lere 60 bin Euro'ya kadar hibe desteği verecek! 

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası tarafından, depremden etkilenen 11 şehirdeki KOBİ’lere 60 bin Euro'ya kadar hibe desteği verilecek. İşte ayrıntılar...

İşletmelerin yüzde 99,8’ini oluşturan KOBİ’ler banka kredilerinin dörtte birini alabiliyor!

Ülke ekonomisinin omurgasını oluşturan KOBİ’lerin, ülkedeki tüm işletmelerin sayıca yüzde 99,8’ini oluşturmasına rağmen, bankacılık sektörü toplam kredilerinden ancak yüzde 27,7’lik bir pay aldığı belirtildi.

2027’ye kadar iş alanlarında en yüksek büyüme eğitim, tarım ve ticarette olacak!

Dünya Ekonomik Forumu’nun hazırladığı, ‘2023 İşlerin Geleceği Raporu’na göre, iş alanlarında 2027 yılına kadar en yüksek mutlak büyümenin eğitim, tarım ve dijital ticarette olacağı öngörülüyor.

KOBİ'lere girişimci desteği 750 bin TL'yi aşıyor! KOBİ Desteği nasıl alınır?

Kendi işini kurmak isteyen kişilere müjdeli bir haber geldi! KOBİ’lere özel 750 bin TL üzerinde girişimci desteği sağlanarak pek çok kişinin kendi işini kurmasına yardımcı oluyor. Artık kendi işinin patronu olmak bu destek ile mümkün olacak gibi görünüyor…

Tanım değişti çok sayıda şirket KOBİ statüsüne geçti!

Yüksek enflasyon nedeniyle bilançoları şişen ve KOBİ olmaktan çıkan şirketler, yeniden bu tanım içerisine alınırken bu kapsamda olmayan bir çok şirket de KOBİ unvanı kazandı. Gözler, bankaların kredi verme konusunda nasıl bir bilanço tanımı yapacağına çevrildi.

KOBİ yönetmeliği güncellendi: Tanım değişti, limitler yükseltildi

Türkiye'deki küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin (KOBİ) tanımı, nitelikleri ve sınıflandırılması hakkında belirleyici bir adım atıldı. KOBİ'leri düzenleyen yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak değiştirilerek yenilendi. 

KOSGEB 50 bin TL hibe desteği veriyor! Tüm kadın girişimciler ve KOBİ'lere destek!

KOSGEB, hibe destekleriyle girişimcilere yeni bir fırsat sunuyor. 50 bin TL tutarında hibe kredisiyle iş kurmak isteyenler, artık daha hızlı şekilde finansman desteğinden yararlanabilecekler.

kobi iş forumu Haberi

kobi iş forumu


Dünya Ticaret Merkezleri Birliği CEO’su ve  Futurallia Başkanı’nın katılımıyla  İstanbul’da düzenlenen KOBİ’lere yönelik iş forumu Futurallia İstanbul 2013’te, Türkiye’nin yeri ile ilgili güven mesajları verildi.   

                       

Dünyanın KOBİ’lere yönelik en büyük eşleştirme ve iş geliştirme forumlarından kabul edilen Futurallia’nın on sekizincisi İstanbul’da tarihinin en yoğun katılımıyla başladı. İki günlük etkinlik yarın son bulacak. 


1990 yılından itibaren her sene Avrupa ve Amerika’nın çeşitli kentlerinde düzenli olarak gerçekleşen Futurallia’nın en önemli özelliği, dünyaya açılmak isteyen ve küresel büyümeyi hedefleyen KOBİ’leri bir araya getiriyor olması. 

Bu yıl ülkemizde on sekizincisi gerçekleşen etkinlikte 26 ülkeden 860 katılımcı yerini aldı. Katılımcı sayısına ve İstanbul’a duyulan ilgiye dikkat çeken yabancı katılımcılar Türkiye ile ilgili önemli mesajlar verdi....