07 / 05 / 2024

Konut zamları

Konut zamları

Otomotiv sektörünün ardından konut sektöründen de zam sinyali geldi. CNBCe.com'a konuşan sektör temsilcileri kur ve enflasyondaki artışı yılın ilk çeyreğinde fiyatlara % 10-15 oranında yansıtacaklarını kaydetti...

İstanbul'da konut sitesi aidatları 2 yılda yüzde 300 arttı! Beşiktaş, Şişli, Üsküdar... İlçe ilçe aidatlar açıklandı!

Mega kent İstanbul'da konut sitesi aidatlarındaki yükselişler vatandaşların tepkilerine neden olurken, son 2 senedeki zamlar yüzde 300'e yaklaştı. Peki hangi ilçede konut sitesi aidatları ne kadar?

'Bu aidatlarla yaşamak mümkün değil'! Konut sitelerinde yaşayanlar fahiş aidatlara karşı ne yapabilir? 

Konut sitesi aidatlarına uygulanan yüzde 220'ye kadar ulaşan zamlar isyan ettirdi. Peki fahiş aidat zamlarına karşı neler yapılabilir? İşte ayrıntılar...

Konut sitelerinde yaşayanlardan tepki: Aidatlar yüzünden kendi evimizde kiracı olduk!

Sitelerde yaşayan milyonlarca vatandaşın şu anda gündeminde aidat zamları yer alıyor. Bir konut sitesi sakinleri yüzde 85 oranındaki aidat zammına tepki göstedi ve "Kendi evimizde kiracı olduk" dedi. 

Konut sitesi aidatlarına yüzde 130 zam! 

Konut sitelerinde aidat zamları belirlenmeye başladı. Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Ofisi Emlak Danışmanı Mustafa Elgün, aidat artışlarıyla ilgili önemli bilgiler verdi. 

Yeni yılla beraber konut sitesi aidat zamları belli olacak! Yüksek zam oyunlarına dikkat!

Yeni yıldan itibaren sitelerde yeni aidat zamları belli olacak. Bazı fırsatçı site yönetimlerinin şimdiden yüksek zam taleplerinde bulunduğu ifade ediliyor. Uzmanlar ise her yönetimin bir olmadığını aktararak "Sap ile samanı karıştırmamalıyız" diyor.

Konut sitesi aidatları İstanbul'da 36 bin TL'ye dayandı! 3 Bakanlık düğmeye bastı: Aidatlara tavan geliyor!

Konut sitesi aidatlarına gelen zamlar sık sık gündem oluyor. İstanbul'da butik sitelerde aidatlar 36 bin TL'ye dayandı. İşte fahiş aidatlar için alınacak önlemler...

İstanbul'da konut sitesi aidatları yüzde yüzde 40 ile yüzde 170 arasında arttı! En yüksek aidatlar bu ilçelerde!

EVA Gayrimenkul Değerleme Değerleme Koordinatörü Serkan Bal, maliyetlerdeki artışlar, asgari ücrete yapılan zamlar, enflasyondaki artışların ardından İstanbul’daki konut aidatların yüzde 40 ile yüzde 170 arasında arttığını açıkladı. 

Kira zamları nasıl belirlenir? Ev sahibi ve kiracılar aman bu detaylara dikkat!

Evini yüksek fiyattan kiralamak isteyen konut sahipleri ile kiracılar arasında sık sık anlaşmazlıklar ortaya çıkıyor. Peki kira zamları nasıl belirlenir? Yasal zam oranı nedir? İşte merak edilenler...

Zamlar resmen yüzde 100’ü aştı! Peş peşe şikayetler gelmeye başladı!

Son zamanlarda artan fahiş kiralarla beraber özellikle site yönetimlerinin aidatlara yaptığı yüzde 100'den fazla zamlar hem konut sahiplerini hem de kiracıları canından bezdirdi. Konut arayanlar bile istenen aidatları görüp vazgeçerken, cep yakan tutarlara yönelik uzmanlardan uyarı geldi.

Elektrik faturalarına yeni zam mı geliyor? PTF fiyatları konut elektriğini etkileyecek mi?

Fatura tarifelerini sil baştan değiştirecek olan yeni zamlar geldi. Bu zamlar yüzünden ev sahipleri karanlıkta oturacak. PTF fiyatlarının artırılması elektrik faturalarına yansıma durumu merak ediliyor. PTF fiyatları konut elektriğini etkileyecek mi, elektriğe yeni zam mı var?

Konut sitelerinde fahiş aidatlara son! Site aidatlarında yeni dönem başlıyor!

Son zamanlarda site aidatlarındaki fahiş zamlar gündemden düşmüyor. Konut sitelerindeki fahiş aidatlara son verecek yeni dönem başlıyor. İşte ayrıntılar...

Konut ve dükkan ödemelerinde altın, dolar ve Euro ile taksit dönemi başladı!

Hem altın ve dolardaki yükseliş hem de inşaat malzemelerine gelen zamlar konut piyasasını da derinden etkiledi. Konut fiyatlarında artış devam ederken inşaat firmaları da taksitleri Türk Lirası yerine altın, dolar ve Euro'ya endekslemeye başladı.

Konut kiraları artarken o kiralar düştükçe düşüyor! Kira zammı o tarafa uğramıyor!

Konut kiraları bilindiği üzere artan enflasyonla arttıkça artıyor. Ancak bu zamlar ofis kiralarını es geçti. İşte detaylar!

Konut zamları Haberi

Konut zamları


CNBCe.eom'a konuşan sektör temsilcileri kur ve enflasyondaki artışı yılın ilk çeyreğinde fiyatlara % 10-15 oranında yansıtacaklarını kaydetti. Konut sektöründe doların artmasıyla inşaat girdilerinin artığını söyleyen Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, "Yıl genelinde piyasadaki rekabete paralel, enflasyonun bir 5 puan üzerinde, yüzde 10-15 gibi bir artış olacağını düşünüyorum" dedi. Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş ise konut fiyatlarına ilişkin beklentisini şöyle dile getirdi; "Ekonomide yüzde 4'lerde bir büyüme beklentisi var. Böyle bir ekonomide fiyat artışı doğal olarak olur. Biz yılda 2 kere fiyat artışına gideriz. Biz önümüzdeki ay bir fiyat artışı projelerimizde yüzde 5-10 arasında bir fiyat artışı zaten düşünüyorduk." Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım da zaten gecikmiş olan fiyat artışlarının 1.çeyrekte yüzde 1015 arasında görüleceğini kaydetti. Sektör...