16 / 05 / 2024

milletvekili Ahmet Kaya İstanbul Havalimanı

milletvekili Ahmet Kaya İstanbul Havalimanı

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, İstanbul Havalimanı'nda 330 uçaklık filosu olan Türk Hava Yolları'na (THY),  uçaklarının teknik bakımlarını yapabileceği bir hangar yapılmadığını söyledi.

CHP'li milletvekili Asu Kaya'dan rezerv alan tepkisi: 10 bin TL emekli maaşıyla yeni yapılacak evler nasıl alınacak?

CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, Osmaniye'de yaşayan depremzedelerin kentsel dönüşüm ile ilgili tedirginliklerini Meclis gündemine taşıdı. Rezerv alan kararına tepki gösteren Asu Kaya, Bakan Özhaseki'ye de çağrıda bulundu. İşte o açıklama...

Yerinde dönüşümde hak sahipleri bankadan 'Para yok' cevabı alıyor iddiası! 

CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, yerinde dönüşüm konusuna değindi ve hak sahibi depremzedelere bankalardan 'Para yok' denildiğini belirtti. İşte Kaya'nın o açıklaması...

İcra takibine alınan borç miktarı 53,5 milyar liraya kadar yükseldi! 

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Bankaların tüketicilerden zamanında tahsil edilemediği için icra takibine aldıkları bireysel kredi ve kredi kartı alacakları ise söz konusu haftada 1,1 milyar lira daha yükselerek 53,5 milyar lira olduğunu ifade etti. 

Aile hekimleri mülk sahipleriyle karakolluk oluyor, kiralar denkleştirilemiyor!

2010'da ‘Aile Hekimliği Birimi’ uygulamasına geçilmesinin ardından pek çok merkez binası hizmet verebilmek için kamu ya da özel sektörden iş yeri kiraladı. Şimdi de fahiş kiralar sebebiyle mülk sahipleriyle davalık oluyorlar. CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, konuyu Meclis'e taşıdı. 

Aykut Kaya: Kira bedelleri 1 yılda yüzde 109 arttı! 

İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, emekli maaşlarının hayat pahalılığı karşısında düşük kalmasına ve kiralık konutlarda yaşanan artışa ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte Kaya'nın o açıklamaları...

54 bin TL'lik kira 300 bin TL yapılmak isteniyor: Fahiş kiralar aile sağlık merkezlerine de sıçradı!

Konutta yaşanan fahiş kira artışı krizleri, aile sağlık merkezlerinde de kendini göstermeye başladı. CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, bir mülk sahibinin kirayı 54 bin TL'den 300 bin TL'ye yükseltmek istediğini belirtti. 

CHP’li Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ilk evim kredisi eleştirisi: Hayal oldu!

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, dar gelirli yurttaşların ev sahibi olması için açıklanan ‘İlk evim kredisi’ni eleştirerek, "Hayal oldu" dedi.

Kira bedelleri hane gelirinin yüzde 30'unu aşmamalı: Bu hesapla ortalama aylık gelir 51 bin TL olmalı!

İYİ Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, vatandaşların konut ve barınma ihtiyaçlarının Anayasal bir hak olarak karşılanması gerektiğine dikakt çekerek, konut ve barınma sorununa ilişkin çözüm önerilerini sıraladı. 

Akademisyenler de kiralardan şikayetçi!

Meclis'te akademisyenlerin sorunları İYİ Parti Ankara Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından gündeme getirildi. İşte ayrıntılar...

Ahmet Eşref Fakıbaba'dan çarpıcı öneri: TOKİ arsa satmasın, satarsa kooperatiflere satsın! 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı ve İYİ Parti Ankara Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, TOKİ ile ilgili çarpıcı bir öneriyi gündeme getirdi. İşte Fakıbaba'nın o açıklaması...

Mahmut Atilla Kaya'dan İzmir'deki metro çalışmalarına ilişkin açıklama!

Halkapınar-Otogar metrosu için kullanılan izbedel, Cumhuriyet Halk Partililerin açıklamalarıyla tekrar gündeme geldi. AKP İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya yorumlara karşı sert cevaplar verdi ve Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren hattını tamamlamanın öncelikli olduğunu belirtti.

2018-2021 yıllarında satılan araziler meclis gündeminde!

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Bakanlık tarafından 2018-2021 yılları arasında satışı yapılan arazilere ilişkin soru önergesi verdi. 

Yıldırım Kaya: Kur artışlarından en çok inşaat sektörü etkilendi!

Bütçenin enflasyon ve kur farkı nedeniyle anlamsız hale geldiğini iddia eden CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, enflasyon ve kur artışlarından en çok inşaat sektörünün etkilendiğini söyledi.

milletvekili Ahmet Kaya İstanbul Havalimanı Haberi

milletvekili Ahmet Kaya İstanbul Havalimanı

TBMM Genel Kurulunda, KİT Komisyonunun, Kamu İktisadi Teşebbüslerinin 2011-2014 ve 2015-2016 yılları denetimine ilişkin raporlarındaki DHMİ'nin 2011-2016, ÇAYKUR'un 2011-2016, Atatürk Orman Çiftliği'nin 2011-2016, TRT'nin 2015-2016, TOKİ'nin 2011-2016 ve TCDD'nin 2011-2016 yıllarına ait bölümleri ile bu bölümlere ilişkin itirazların görüşmeleri sürüyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Cumhuriyet Halp Partisi Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, İstanbul Havalimanı inşaatında olduğu gibi kamu bankalarından talimatla kredi sağlanmasının, yüklenicilerin hiçbir risk almaması anlamını taşıdığını iddia etti. 

Devletin, yap-işlet-devret projeleri sebebiyle bilançolarında görülmeyen büyük borçlarla karşı karşıya olduğunu söyleyen Kaya, Kütahya Zafer Havalimanı'nda verilen yolcu garantisinin yüzde 5'ine ulaşılamadığını, İstanbul Havalimanı'nda ise verilen garantiye 2050 yılında dahi ulaşılamayacağını söyledi.

İstanbul Havalimanı'nın inşaatı aşamasında, ihale şartlarının değiştirildiğini dile getiren Kaya, Sayıştay raporlarında yer alan tespitlere yönelik gereken işlemlerin yapılmadığını...