23 / 07 / 2024

yeni bakan mehmet özhaseki

yeni bakan mehmet özhaseki

AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım yeni Bakanlar Kurulu'nu açıkladı. Gayrimenkul sektörünün merakla beklediği isim Mehmet Özhaseki oldu.Gayrimenkul sektörü temsilcileri, yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak açıklanan Özhaseki’yi tebrik etti.

Yeni vergi paketinde ÖTV indirimine kısıtlama mı geliyor?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıkladığı yeni vergi paketinde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimi kısıtlaması da gündeme gelmiş oldu. Bu istisnadan yararlanma süresinin 5 seneden 10 seneye çıkartılacağı kaydedildi.

Malatya ve Adıyaman'a 48 bin yeni konut daha geliyor! Resmen açıklandı!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Adıyaman İndere'de 16 bin 433 konut yapacaklarını açıkladı. Geçtiğimiz günlerde de Malatya'da 31 bin 690 konutun ihalesinin yapılacağı duyurulmuştu. Böylece iki şehirde 48 bin 123 yeni konut inşa edilecek.

Konutta yeni dönem başlıyor! Sektör nasıl etkilenecek? 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konut fiyatlarını düşürecek projeyi açıkladı. Peki kentsel dönüşüm ve konut arzının artmasını sağlayacak yeni çalışma sektörü nasıl etkileyecek?

Bakan Şimşek açıkladı! Kentsel dönüşüm ve konut arzını hızlandıracak çalışmada sona gelindi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kentsel dönüşümün finansmanıyla konut arzının artmasında önemli bir enstrüman olacak yeni düzenlemede son aşamaya geldiklerini dile getirerek çok önemli açıklamalar yaptı.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Yeni dönem başlıyor!

Fahiş artışlar kiracıları, yüzde 25 zam sınırı ev sahiplerini üzdü. Zam sınırının Temmuz ayında bitmesi beklenirken en net açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten geldi. Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan kiracıları ve ev sahiplerini bekleyen yeni dönemi değerlendirdi. 

Bakan Mehmet Şimşek, ‘Borsa oyun alanı değildir’ dedi. Vatandaş, ‘Bizi değil SPK’yı uyarın’ cevabını verdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Finansal Okuryazarlık Platformu'nda yaptığı konuşmasında, “Borsa oyun alanı değildir” dedi. Vatandaş ise asıl uyarılması gerekenin kendileri değil, tahtacılar ve SPK olduğunu söyledi.

Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın Çeşme'deki oteli 250 milyon euroya satılıyor!

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden eski bakan Mehmet Ali Yılmaz’ın Çeşme’deki Zigana isimli Oteli 250 milyon euroya satılıyor.

CHP Milletvekili Gürsel Erol, Bakan Mehmet Özhaseki’ye fahiş kira artışlarını sordu!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, yurttaşların son dönemlerde en çok şikayetçi olduğu konu olan ve gündemden düşmeyen kira artışlarını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye sordu. 

İslam Memiş'ten Bakan Şimşek'in 'altın' sözlerine yorum! Gram altında işler değişiyor mu? 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in altın ithalatıyla ilgili sözleri oldukça dikkat çekerken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten konu ile ilgili yeni yorum geldi. İşte Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'in o son dakika açıklamaları...

Bakan Mehmet Özhaseki'den, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in eleştirilerine cevap!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada kent merkezlerinde rezerv yapı alanı olarak ilan edilmiş olan bölgede taşınmazı olan hak sahiplerinin herhangi bir hak kaybına uğramadığını dile getirdi.

Bakan Mehmet Şimşek'ten kira gelirini beyan etmeyenlere pişmanlık çağrısı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada kira, ücret ve değer artışı kazancı kaynaklı gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen mükelleflerin tespit edildiğini dile getirerek pişmanlık çağrısı yaptı...

Bakan Mehmet Özhaseki İstanbul'da dönüştürülecek konut sayısını açıkladı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, olası depreme hazırlık için gelecek senelerde İstanbul'da yaklaşık olarak 600 bin konutun dönüştürüleceğini dile getirdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Bakanı Kacır açıkladı! İstanbul'un kaybedecek bir dakikası bile yok!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, beklenen İstanbul depremi ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, 'İstanbul'da kaybedecek bir dakikamız bile yok ve yüz binlerce yeni binanın inşa edilmesi gerekiyor.' ifadelerini kullandı.

yeni bakan mehmet özhaseki Haberi

yeni bakan mehmet özhaseki

AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım yeni Bakanlar Kurulu'nu açıkladı. Gayrimenkul sektörünün merakla beklediği isim Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki oldu. Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu ve Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın konuyla ilgili aşağıdaki gibi konuştu. 


Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, “Yeni kabinenin açıklanmasıyla birlikte Türkiye Cumhuriyeti için yeni bir dönem başlamış oldu. Yeni bakanların hükümetimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevine getirilen Kayseri Milletvekili Sayın Mehmet Özhaseki’yi ise tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum. 20 yılı aşkın süre Kayseri Belediye Başkanlığını üstlenmiş ve Tarihi Kentler Birliği'nin 7 yıl başkanlığını yapmış olan Mehmet Özhaseki özellikle yurt çapında birçok tarihi eserin ayağa kaldırılmasında büyük rol oynamıştır. En yakın zamanda kendisini ziyaret ederek...