29 / 04 / 2024

imar rantı nedir

imar rantı nedir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "3 katlı bir mahallede 20 katlı bir bina verilmiş, hangi hakla bu imar iznini veriyorsunuz. Haksız rant oluşturuyorsunuz. Bu kirli ranta son vereceğiz dedi.

Lütfi Elvan: İmar rantına ilişkin taslak bir çalışma var!

İmar planı değişiklikleri sonucunda ortaya çıkan değer artışından kamunun pay almasına dönük çalışmaya ilişkin soru üzerine Elvan, bununla ilgili şu anda taslak bir çalışmanın bulunduğunu söyledi.

Şeffaflık Paketi ile imar rantı!

“Şeffaflık Paketi”ni Başbakan Ahmet Davutoğlu 14 Ocak tarihinde kamuoyu ile paylaşmış, 19 Ocak tarihinde ise Başkan Türel, düzenlediği basın toplantısında aynı konuyu anlatmıştı.

İmar rantlarından kamunun pay alması!

İstanbul Ticaret Gazetesi yazarlarından Osman Arıoğlu bugünkü köşes yazısında imar rantına yer verdi. İşte yazının devamı...

İmar değişikliğinde arsa değeri düşene zararı ödenecek!

İmar planı değişikliği nedeniyle arsa değeri artandan yüzde 100'e kadar vergi almaya hazırlanan devlet, zarar edenlerin mağduriyetini de giderecek. İmar değişikliklerinde arsasının değeri azalan vatandaşa, değer kaybı ödemesi yapılacak

İmar rantı vergisi nedir?

Son günlerde kamuoyunda tartışma konusu olan rant, bir mal ya da paranın, belirli bir süre içinde emek verilmeden sağladığı gelir olarak tanımlanıyor. Peki, imar rantı vergisi nedir?

İmar rantı kentsel dönüşümün önünü açacak!

İmar rantının arsa stokçusu yerine kamuya aktarılması kentsel dönüşümün önünü açacak. Kaynak sıkıntısına önemli bir çözüm olarak görülen uygulamada yüzde 50’lik pay vatandaş için kullanılacak.

İmar rantı İzmir'i nasıl etkileyecek?

Gözler, imar paketi kapsamında 14 Ocak'tan sonra imar planı değişikliği ile değeri artan taşınmaz satışında ve inşaat sonrası yapı ruhsatı alınırken belirlenecek "değer artış payı" oranına çevrildi.

İmar rantına yüzde 40 vergi!

Maliklerin talebiyle yapılacak imar planı değişikliği o gayrimenkulde bir değer artışı sağlarsa, ortaya çıkan değer farkının yüzde 40'ı kamuya vergi olarak ödenecek.

İmar rantı nedir?

Rant; bir mal ya da paranın, belirli bir süre içinde emek verilmeden sağladığı gelir olarak tanımlanıyor. Peki, son günlerde gündemden düşmeyen imar rantı nedir? İmar rantı nasıl vergilendirilecek?

Şişli'de 5 milyar dolarlık imar rantı: Bu parayla 2000'den önceki tüm binalar yıkılıp yeniden yapılabilirdi! 

CHP Şişli Belediye Başkan Adayı Resul Emrah Şahan, Şişli'deki yeni rezerv alan ilanı ve imar rantı ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar..

Mansur Yavaş'tan rant eleştirilerine yanıt: Belediye meclisimizden bir tane rantlı imar geçmedi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı son zamanlarda sık sık gündeme gelen rant konusu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Belediye meclisimizden bir tane rantlı imar geçmemiştir." dedi.

Gelecek Partisi Milletvekili Sema Silkin Ün: İmar rantı vergilendirilsin!

Gelecek Partisi Milletvekili Sema Silkin Ün, konut fiyatlarındaki fahiş artışların sebebinin rant olduğunu belirtti ve 'İmar rantı vergilendirilsin' önerisini sundu. İşte Ün'ün o açıklaması...

Kadastro parseli nedir? Kadastro parseli ile imar parseli arasındaki farklar nelerdir?

Kadastro parseli, belirli bir alanı kapsayan arazidir. Bu arazi yasal yönetmelikler tarafından belirlenmiştir. İmar parseli ile karıştırılan kadastro parselinde dikkate alınması gereken bazı kurallar vardır. Peki kadastro parseli nedir, imar parseliyle farkları nelerdir? İşte bilinmesi gerekenler...

İmar planı çeşitleri nelerdir?

İmar planı, şehir planlamada dikkate alınan bir düzenlemedir. Şehir ve çevre planlama stratejilerinde farklı imar projeleri devreye girer. Peki imar planı nedir, imar planı çeşitleri nelerdir ve özellikleri nelerdir? İşte imar planı ve çeşitleri hakkında bilinmesi gerekenler...

İmar affı nedir? Neden yapılır ve avantajları nelerdir?

3194 sayılı İmar Kanunu'nda gerçekleştirilen düzenleme, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı inşa edilen yapıların kayıt altına alınmasını sağlayarak devlet ile vatandaş arasında uzlaşmayı amaçlayan bir uygulamadır. Peki imar affı neden yapılır ve yapı sahiplerine ne kazandırır?

İmar çapı nedir? İmar çapı nasıl alınır? 

Sahip olduğunuz arsaya bir yapı inşa etme düşüncesine sahipseniz, ülkemizdeki plansız yapılaşmanın önüne geçmek adına dikkat etmeniz gereken bazı önemli faktörler vardır. İnşaat sürecine başlamadan önce dikkat etmeniz gereken bu faktörlerden biri de imar çapıdır. İmar çapı nedir ve ne işe yarar?

İmar barışı nedir? İmar barışı ne zaman çıkacak?

İmar barışı ya da diğer adı ile imar barışı, imar hukukun en önemli konularından biridir. Peki imar barışı nedir? İşte detaylar!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nden 'Karasu'da imar rantı' açıklaması!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'nca Karasu’da imar planlarıyla ilgili ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığı kaydedildi. 

Uzmanlardan çağrı! İmar planlarında yeni plan!

DEVA Partisi Adıyaman il Başkanı ve kent planlayıcısı Uğur Dündar, kamu yararının, imar rantına feda edilmemesinin önemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İzmir Dikili'de imar rantı iddiası!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Dikili’de 5 bin ve 25 ölçekli nazım imar planı çalışması gerçekleştirdi. Planlamayı yapan özel şirketin arsa sahiplerine para karşılığı imar rantı sağladığı öne sürüldü...

Aykut Erdoğdu: İmar rantının hesabı yapılsın!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Yalçın Bayer, bugünkü yazısında CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu'nun emlak sektörüyle ilgili yaptığı değerlendirmeye yer verdi....

İmar rantı sağlamayan plan askıda! 

Sözcü gazetesi yazarı Uğur Dündar, bugünkü yazısında, Avcılar Belediye Meclisi'nin oybirliğe aldığı imar rantı sağlamayan, sadece evlerin yenilenmesini amaçlayan kararı anlattı...

imar rantı nedir Haberi

imar rantı nedir

Yerel Yönetimler Kanunu ve belediyeler kanunu ile ilgili uygulamalardaki sıkıntılara değinen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "Bakıyorsunuz, 3 katlı bir mahallede 20 katlı bir bina verilmiş, kardeşim hangi hakla bu imar iznini veriyorsunuz. Hem çevreyi katlediyor, hem de haksız rant oluşturuyorsunuz. Bu kirli ranta son vereceğiz dedi. 


Anadolu Yaymalar Derneği tarafından organize edilen Sinan Burhan'ın hazırlayıp sunduğu ortak canlı yayın programı 'Anadolu Soruyor'un bu haftaki konuğu Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki oldu. 


Anadolu Medyasından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ozhaseki gündemi değerlendirdi. 


60 Anadolu Kanalından ortak yayınlanan programda Kanal Ur fa'dan İbrahim Toru, Kanal Fırat'tan Zeki Akbıyık ve Çay TV'den Hasan Yavuz Bakır Özhaseki'ye gündeme ilişkin sorular yöneltti. 


"İmar rantına son vereceğiz" Yerel yönetimler kanunu ve belediyeler kanunu ile ilgili uygulamalardaki...