02 / 05 / 2024

kira zammı eylül 2015

kira zammı eylül 2015

Evini veya işyerini kiraya veren mal sahipleri, kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedeline belli oranlarda zam yapabiliyor. Ancak zam hesaplaması, kanunda belirtilen oranlar dahilinde oluyor. İşte kira zam oranları Eylül 2015..

Berlin’de yüzde 37 kira artışı mağaza kapattırıyor, Türkiye’de Şubat iş yeri kira zammı yüzde 54.72!

​​​​​​​TÜİK Şubat ayı iş yeri kira zammını yüzde 54.72 olarak açıkladı. İş yeri sahipleri zammı çok bulurken gazeteci Gaffar Yakınca X sosyal medya hesabından Berlin’de 118 yıllık lüks ürün mağazasının yüzde 37’lik kira artışı yüzünden kapandığını duyurdu. Takipçileri bizde zamlar yüzde yüz dedi

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kira zammında flaş detay! 

Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlığına yeni örnek Kağıthane'den geldi. 1 senedir tehdit aldığını ve emekli maaşıyla geçindiğini, kira zammını ödeyemeyeceğini söyleyen yaşlı kadının şikâyetinin ardından, konut sahibi hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Asgari ücret zammından sonra ev sahipleri harekete geçti! Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Kiralardaki fahiş fiyat artışları gündemde yer alırken, asgari ücret zammının belli olmasından sonra fırsatçı ev sahipleri kira fiyatlarını artırmak için harekete geçti. Peki  Zam dönemi dışında kira artışı yapılır mı?

Yüzde 25 kira zammı sınırı kalkıyor iddiasına yalanlama! 

İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenflasyonla Mücadele Merkezi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından "kira zammı yüzde 25 sınırı kaldırılıyor" ilgili bir açıklama olduğu iddialarını yalanladı.

Kira zammı sınırlamasının kaldırılması Arjantinlileri sokağa döktü!

Arjantin'in yeni başkanı kemer sıkma programını duyurmuştu. Verilen detaylara göre Arjantin'de sokaklar karıştı. Yeni kararname kira zammı sınırlamasını da kaldırılırken ayrıca doğum izni gibi çalışan haklarına da saldırıyor.

Ev sahiplerine yüzde 25 ve üzeri kira zammı uygulamasını aralayan yöntem nedir?

Ev sahipleri ile kiracıların arasında son zamanlarda anlaşmazlığa sebep olan kira zammında yüzde 25’in üstünde bir rakam yapılabilir mi?? Kira zammında yüzde 25 uygulaması nasıl aşılır? İşte ayrıntılar...

Ekim ayı kira artış oranları resmen açıklandı! 2023 ekim kira zammı ne kadar oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) eylül ayı enflasyon verilerini yayımladı. Bu kapsamda kira artış oranları da belli oldu. Peki Kira zammı ne kadar, kaç TL oldu? İşte detaylar...

Audi Q2'ye Eylül zammı: Eylül 2023 güncel fiyat listesi

İşte Audi Q2'nin popüler bir tercih olduğu SUV pazarında dikkat çeken modeli ve mevcut Eylül ayı fiyatları hakkında bilgiler...

Audi A4'te 149 bin 400 TL Eylül zammı: İşte güncel fiyat listesi

Audi A4 Eylül ayına da zamlı fiyat listesiyle girdi. Peki 2023 model Audi A4 ne kadar, kaç TL oldu? İşte Audi A4 Eylül 2023 fiyat listesi...

Eylül ayı enflasyon beklentisi belli oldu mu? Ne zaman belli olacak?

Eylül ayı enflasyon beklentisinin açıklanıp açıklanmadığına ilişkin soruların cevapları sorgulanan konular arasında yer alıyor. Emekli aylıkları ve kira artış oranı gibi birçok kalemde önem arz eden enflasyon oranlarının hangi tarihte açıklanacağı merak ediliyor. İşte detaylar...

Skoda Superb’ye 70 bin TL Eylül 2023 zammı geldi! Superb’nin yeni fiyatını görenler resmen neye uğradığını şaşırdı!

Skoda, özellikle Türkiye’de çok sevilen ve tercih edilen modellerinden Superb’ye eylül ayı kapsamında tamı tamına 70 bin TL zam yaptı. Superb’nin yeni fiyat listesi Skoda’nın resmi internet sitesinde yayımlanırken Superb’ye yeni bir zam gelip gelmeyeceği ise merak konusu oldu.

Skoda Octavia’ya tamı tamına 50 bin TL eylül zammı geldi! Octavia’nın eylül ayı fiyatları resmen uçtu!

Skoda, Türkiye’de en sevilen ve tercih edilen modellerinden Octavia’ya eylül ayı kapsamında tam 50 bin TL zam yaptı. Octavia’nın yeni fiyatı Skoda’nın resmi internet sitesinde yayımlanırken, yeni fiyatı görenler neye uğradığını şaşırdı.

BMW 2 Serisi’ne 37 bin 800 TL’lik Eylül 2023 zammı! En ucuz 2 Serisi’nin fiyatı bile resmen dudak uçuklattı!

BMW; haziran, temmuz ve ağustos aylarında olduğu gibi eylül ayında da birçok modeline zam yaptı. Bu kapsamda, 2 Serisi’ne de 37 bin 800 TL zam yapan BMW, bu modelin yeni fiyatını paylaştı.

kira zammı eylül 2015 Haberi

kira zammı eylül 2015

Kira zam oranları Eylül 2015!

Evini veya işyerini kiraya veren mal sahipleri, kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedeline belli oranlarda zam yapabiliyor. Ancak zam hesaplaması, kanunda belirtilen oranlar dahilinde oluyor.


Kiracılık Hukuku gereğince; Kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Yenilenen kira döneminde ise zam hesabı ev ve işleri için farklı şekillerde hesaplanıyor.


Evdeki kiracıya ÜFE oranları doğrultusunda zam yapılıyor. Bu kural 2020 yılına kadar işyerlerinde uygulanmıyor. Bu süre içerisinde işyerindeki kiracıya sözleşmede belirtilen esaslara bağlı kalmak şartı ile istenilen oranlarda zam yapılabiliyor.


Hesaplamada kullanılan ÜFE oranları her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor.


Kira hesaplamalarında ÜFE oranlarından bir önceki yılın aynı ayına göre değişim oranı kullanılıyor. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan veriler şu şekilde;


Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2015...